Eyyübiye Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Makine İkmal İstasyonuna 36 yeni araç alarak araç filosunu genişletti. Bakan Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleşen tanıtım törenine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne alınan 36 yeni aracın tanıtılması ve hizmete sunulması programı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile Eyyüp Peygamber Makamı yanındaki alanda yapıldı. Araçların tanıtılması ve hizmete sunulması programında konuşan Bakan Faruk Çelik ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, araçların Eyyübiyelilere hayırlı olmasını dilediler. Eyyübiye Belediyesi tarafından alınan araçların hizmete girmesi için Bakan ve Milletvekillerinin katılımı ile kurdele kesimi yapıldı ve hayırlı olması için kurbanlar adak edildi. Başkan Ekinci ve Bakan Çelik yeni alınan araçları yerinde kontrol ederek kepçeyle gazetecilere görüntü verdiler. Araç tanıtım töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şimdiye kadar hizmete susamış olan Eyyübiye ilçesinin dört bir köşesine hizmet götürmek için seferberlik başlattıklarını söyledi.
Ekinci’nin ardından konuşan Bakan Faruk Çelik ise, “Bu araçlarımız öncelikle Eyyübiye halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte 3 yeni ilçemiz olmuş oldu ve dolayısıyla yeni bir yapılanmanın da içine girmiş olduk. Bu yeni yapılanmayla birlikte hizmetlerin çok daha hızlı ve seri bir şekilde halkımıza oluşturulması için bu yapılanma büyük önem taşıyor. Bu yeni yapılanmayla birlikte her şeyi dört dörtlük yapmak kolay değil, bunun için Belediye Başkanlarımızın çalıştığını biliyoruz. Bu sistem kısa süre içerisinde tamamlandıktan sonra hizmetler çok kısa süre içerisinde ve çok hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşmış olacaktır. Bugün de bakıyoruz ki bu yeni yapılanmayla birlikte gördüğünüz gibi yeni bir belediye ve 36 araçla adeta şaha kalmış gibi görünüyor. Dozerleri, kamyonları, greyderleri, kepçeleri, sağlık araçlarıyla adeta şaha kalkmış durumda, bu araçlarımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Başkanımızı ve ekibini kutluyorum" dedi.