Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu ek binasından dün saat 10.55 sıralarında, Fatma-Orhan Bozkurt çiftinin bir gün önce doğan ikiz bebeklerinden biri kaçırılmış, bebek 3 saat sonra bulunarak aileye teslim edilmişti.

Olayla ilgili oldukları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan A.Ç., S.Y. ve Z.Y. adlı kadınlar, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Olayın ardından, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Emniyetin açıklamasında, “Dün saat 10.55 sıralarında, haber merkezine yapılan bir ihbarda Bahattin Huriye Demircioğlu Kadın ve Çocuk Hastanesinde Orhan Bozkurt ile Fatma Bozkurt'un 1 günlük erkek çocuklarının kaçırıldığı ile alınan bilgi ile çalışma başlatıldı. Çocuk servisinde yatmakta olan müştekinin odasına bir bayanın, beyaz hemşire önlüğü üzerinde siyah hırkası ile geldiği ve bebeği işitme testine götürme bahanesiyle ailesinin odasından alarak ayrıldığı anlaşıldı" denildi.

DOKTOR VE ECZACILAR UYARILDI

Açıklamada, "İvedilikle ilimiz genelindeki hastaneler ve tüm sağlık ocakları konu ile ilgili dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Ayrıca eczacılar odası başkanlığı vasıtasıyla bebeğin henüz göbek bağı düşmemesi sebebiyle bu konuda ilaç almaya gelen şahısların gelmesi durumunda tarafımıza bildirilmesi istendi. Çalışmalar devam ederken saat:13.26 sıralarında idaremiz Esenler Sağlık Ocağı'na yeni doğmuş bir bebek ile bayanın geldiği bilgisi ulaşıldı. Bunun üzerine ekiplerle olay yerine intikal etti. A.Ç., S.Y. ve S.Y.'nin annesi Z.Y.'nin yanlarında yeni doğan bir bebek olduğu tespit edildi. Şahıslar yakalanarak bebek tedavi maksatlı yeniden hastaneye intikal ettirildi. Burada anne Fatma Bozkurt ve tüm aile tarafından kendi çocukları olduğu teşhis edildi. Bebek, nöbetçi savcının talimatıyla ailesine teslim edilirken şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir” ifadelerine yer verildi.