Antalya’nın Kumluca ilçesinde 30 bin metrekare park yapılacak.
Kumluca Belediyesi tarafından ilçe merkezinde üç ayrı noktaya toplam 30 bin metrekare park yapımı için çalışmalara başlandı. Üç ayrı noktaya yapılması planlanan 30 bin metrekarelik parkların 2015 yılı içinde tamamlanacağı belirtilirken, parkların ikisinin Yeni Mahalle, birinin ise Karşıyaka Mahallesi’nde yapılacağı ifade edildi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileriyle park yapılacak alanlarda incelemelerde bulundu. İlçeye sosyal donatı alanları kazandırmak için çalıştıklarını belirten Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yapımına başlanan üç ayrı parktan yaklaşık 22 bin metrekare alana sahip, Karşıyaka Mahallesi Sanayi Sitesi yanındaki park olduğunu söyledi. Başkan Çetinkaya, “Sanayi sitemiz yanındaki alana içerisinde yürüyüş yolu, koşu parkuru, çocuk oyun grubu, oturma alanları, köprü ve yeşil alanların bulunduğu güzel bir park projesi yapıyoruz. Böylece hem sanayi sitemizin yanında bir güzellik ortaya çıkacak hem de bu bölgedeki park ihtiyacını gidermiş olacağız” dedi.
Yeni Mahalle’de yapılacak olan iki parkında birbirinden farklı konseptleri olacağını vurgulayan Başkan Çetinkaya, özellikle parklardan birinin portakal ağaçları içerisinde yapılacağını ve park alanında bulunan mevcut ağaçların hiç bozulmayacağını kaydetti. Başkan Çetinkaya, “Yeni Mahalle’de yapacağımız ve 3 bin metrekare alana sahip park alanında şu anda portakal ağaçları bulunuyor. Biz buranın mevcut halini bozmadan parkımızı oluşturacağız. Parkımız içerisinde çeşme, oturma grupları, yürüyüş yolları bulunacak. Bu parkımızın özelliği portakal çiçeği kokusu olacak. Diğer parkımız ise yaklaşık 4 bin 350 metrekare alana sahip. Bu parkımızın içerisinde ise basket ve voleybol sahaları, çocuk oyun grupları, açık hava spor aletleri, koşu parkuru ve yeşil alanlar bulunacak. Buranın özelliği de spor alanları olacak” diye konuştu.
Başkan Çetinkaya, parkların tamamının Kumluca Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapılacağını bildirdi.