ANKARA'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için bugün Bodrum Devlet Hastanesi'nde iş bırakma ve alkışlı protesto eylemi yapıldı. Patlamadan 10 dakika önce tuvalete gidince, şans eseri kurtulan kardiyoloji uzmanı Yasemin Demirci, eylemdeki konuşmasında, "Yaşamak benim için sevinç değil, acı oldu. Canlarımı, kardeşlerimi yitirdim" dedi.
Muğla Tabip Odası Bodrum Temsilciliği, Türk Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve DEV Sağlık-İş üyesi doktor ve sağlık memurlarının katıldığı Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki eylemde yakalara siyah kurdele takılıp, Ankara'daki terör saldırısında ölenlerin anısına yere kırmızı karanfil bırakıldı. Bazı hasta yakınlarının da destek verdiği eylemde, patlamada yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Kardiyoloji uzmanı Dr. Fikret Mert Acar, grup adına basın açıklamasını okudu. Acar, "Ankara katlimaında yitirdiğimiz arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. İki gün önce tam bu dakikalarda binlerce kişi Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Yolsuzluğa hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için bir araya gelmiştik. Mitingimiz barışçıldı. Orada türkülülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengarenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde bu tabloyu kana buladılar Yüzü aşkın canımız gitti. Çok sayıda canımız yaralandı. Bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek yani terörle durdurmayı umuyorlar. Yılmayız, sinmeyiz. Bu yolda canını veren arkadaşlaramızı da sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız. Hep birlikte yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de iş bırakıyoruz" dedi.
"YAŞAMAK BENİM İÇİN SEVİNÇ DEĞİL ACI OLDU"
Eyleme katılanlar arasındaki Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demirci ise Ankara'daki mitinge katılmak için gittiğini ve patlamanın olduğu yerden 10 dakika önce tuvalete gitmek için ayrıldığını belirtip, "Halaylar, çekiliyor türküler söyleniyor, barış söylemleri mavi gökyüzüne yayılıyordu. 10 dakika önce bıraktığım yere patlama ile birlikte döndüğümde mavi gökyüzü yerde kırmızıya dönmüş, kana bulanmıştı. Bir doktor olarak gördüğüm vahşet karşısında şaşkına dönmüş, en yakın yaralıya müdahale etmeye başlamıştım. Yaşamak benim için sevinç değil, acı oldu. Canlarımı, kardeşlerimi yitirdim" dedi.
Açıklamaların ardından bir süre alkışlı potestoda bulunan grup, ellerindeki karanfilleri yere bırakıp, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF