Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle çeşitli branşlarda spor etkinliği gerçekleştirilecek.

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Veysel Tuncil, 21-24 Kasım tarihleri arasında Çukurova Kahraman Olgaç Satranç Merkezi’nde “Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası” düzenleneceğini söyledi.

Turnuvanın 3 ayrı kategoride değerlendirileceğini ifade eden Tuncil, büyük ilgi gören geleneksel turnuvayla ilgili “Her yıl, geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz bu turnuvada, sporcularımız, büyük Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözlerini satranç tahtasındaki hamleleriyle ölümsüzleştirmektedir. Bu yıl da 21-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladığımız bu turnuvada satranç sporuna gönül vermiş öğretmenlerimiz ile 120 lisanslı satranç sporcumuz kıyasıya yarışacak. Turnuvada dereceye giren sporcularımız ve öğretmenlerimiz ile kadın sporcularımız ayrı kategorilerde kupa ve madalya ile ödüllendirecek” diye konuştu.

Tuncil, tesis ve malzeme konusunda her zaman destek gördükleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye de katkılarından dolayı teşekkür etti.