CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun-Ankara Karayolu'nda Havza ilçesi ile Çeltek arasındaki bölgede incelemelerde bulundu. Zeybek, yolda sürekli çökmeler ve bozulmalar meydana geldiğini ifade ederek, eleştirilerde bulundu.

ÇALIŞMALAR BİTİRİLEMİYOR

Havza-Çeltek arasındaki karayolu ve tünellerin, 15 Şubat 2009'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mahalli seçimler öncesinde açıldığını hatırlatan Zeybek, "Havza ile Çeltek arasında açılan bu güzergahta; çökerek, bozulmalar durdurulamadığı için yolda sürekli yapım çalışması yapılmaktadır. Yeni yapılan bir yolda yapım çalışmasının bitirilememesi dikkat çekicidir. 2016 yılından itibaren bu yolun yapımı ve kabulü hakkında yazılı soru önergesi ile sormama rağmen cevap alamadım" dedi.

'DOĞRU KULLANILAMADI'

Yolun yanlış ve doğru olmayan yöntemlerle yapıldığını, bu nedenle çalışmaların sürekli devam ettiğini öne süren Zeybek sözlerine şunları ekledi:
"15 Şubat 2009’da açıldığı halde, yer yer değişik bölgelerde devam eden yol yapım ve yenileme çalışmalarını takip ediyorum. Zeminde gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra, sert malzemelerle dolgu yapılıp sürekli silindirle sıkılaştırma işleminin yapıldığını görüyoruz. Bu yol yapılırken, bu işler en başından itibaren yapılmış olsaydı, bugün bu kadar para harcanmamış olacaktı. Burada harcanan paralarla 50 ile 100 km arasında yeni yol yapılmış olur ve milletin parası doğru kullanılmış olurdu. Havza- Çeltek arası yol ve tünellerde yapılan işlerin takibi ile milletin parasının doğru kullanılmasının takipçisi olacağım."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.