Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Erdoğan Yıldırım, yayımladığı mesajında; “Bugün Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) âlemlere rahmet olarak dünyamızı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümünü kutluyoruz. Bir hafta süresince kutlayacağımız “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinde insanlığı rahmet ve merhametiyle kuşatan, karanlığı aydınlatan, yaşanmaya değer bir hayat yaşayan ve bizlere örnek bir hayat sunan Sevgili Peygamberimizi (S.A.V), anacağız, anlayacağız ve O’nun ahlakından, şefkatinden, merhametinden kendimiz için dersler çıkaracağız” dedi.
KAI Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Peygamber Efendimiz (S.A.V), köleliğin, imtiyazın, ırkçılığın, ayrımcılığın hüküm sürdüğü, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, yoksulun yaşam haklarının elinden alındığı bir dünyayı, rahmetin, merhametin, şefkatin, paylaşma ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir dünya haline getirdi. Ahlakı Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim olan ve İslam dininde yalan söylemenin, haksız kazanç edinmenin, kul hakkı yemenin yeri olmadığını belirten Sevgili Peygamberimiz (S.A.V), “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” buyurmuştur.
Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamanın tek yolu Peygamber Efendimizin (S.A.V), yüce şahsiyetini anlamak ve uygulamaktır. O’nun örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında iyi bir köprü kurmalı, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı hayatımıza yansıtmalı, ahlâkını ve davranışlarını örnek almalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle,14- 20 Nisan tarihleri arasında kutlayacağımız “Kutlu Doğum Haftası” nın ülkemize, tüm İslam Âlemine, savaş, zulüm ve haksızlıkların yaşandığı tüm dünya ülkelerine barış, huzur, sevgi ve merhamet getirmesini, insanı insan yapan erdemlerin odağı olan Sevgili Peygamberimizin (S.A.V), güzel ahlakının tüm Müslüman kardeşlerime örnek olmasını dilerim.”