Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Muş’un Bulanık ilçesine 85 öğretmen ataması yapıldığı belirtildi.
Yapılan atama sonrası resmi işlemlerini yapmaya gelen öğretmenler, Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne akın etti. Bulanık ilçesine atanan ve büyük bir heyecan içerisinde olduklarını dile getiren öğretmenler, "Bulanık’ı daha önce internetten araştırdık. Göründüğünden daha büyük bir ilçe ve çok mutluyuz" dediler.
Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ise, yeni göreve başlayan ve ilk ataması olan bütün öğretmenleri odasına davet ederek, onlara ilçe hakkında bilgi verip her türlü sıkıntılarında yanlarında olduklarını ifade etti. Deniz Edip, yüksek oranda yapılan öğretmen atamalarından dolayı memnun olduklarını söyledi. Edip, "2014-2015 eğitim öğretim yılında ikinci dönem başlamış oldu. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olsun. Tatil sürecinde 42 öğretmenimiz özür grubundan dolayı tayini çıkarak ilçemizden ayrıldı. 2015 Şubat atamalarında da ilçemize 85 öğretmen ataması yapıldı. Bu öğretmenlerimizden 3’ü sınıf öğretmeni, geriye kalanlar ise branş öğretmenleridir. Bu sayı ilçemizin ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak. Eğitimimize malumunuz sene başında ücretli öğretmenlerle başlamıştık. Şimdi bu atamayla ne yazık ki ücretli öğretmenlerimizin görevlerine son verilecek. Eğitim açısından yeni öğretmenlerimizin gelmesi Bulanık’taki eğitimimize büyük bir ivme kazandıracaktır. Yeni gelen öğretmenlerimize şimdiden hayırlı olsun. Yeni gelen öğretmenlerimizde büyük bir beklentimiz var. Yeni gelen öğretmenlerimiz hem branş bazında olsun hem de sınıf öğretmeni bazında olsun Bulanık’a çok şey katacağını düşünüyorum. Öğretmenlerimizin gelişinde onlara çok yardımcı olduk. Kalacak yer konusunda, ulaşım konusunda ve müdürlüğümüzdeki işlemlerin hızlı olması açısından gerekli destekleri vermekteyiz. İlçemizde bulunan görevli arkadaşlar ve diğer öğretmen arkadaşlarımızla yeni gelen öğretmenlerimize yardımcı oluyoruz” dedi.
Bulanık’a ilk ataması yapılan Gamze Dikmen ise, mesleğe ilk başlamanın heyecanını yaşadığını belirterek, “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bizleri odasına davet ederek, görevimizde başarılar diledi. Burada yalnız olmadığımızı ve müdürümüz devamlı yanımızda olacağını dile getirdi. Öğretmenler olarak kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.