ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, sendika olarak önceliklerinin Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) işçi alınarak taş kömürü üretimin arttırılması olduğunu bildirdi. 

Demirci, sendikada salonunda düzenlenen GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Zonguldak ve Türkiye açısından hareketli bir döneme girdiklerini söyledi. 

Genel seçim sürecini sendika olarak da dikkatle takip ettiklerini vurgulayan Demirci, "Çünkü bizim de önemli sorunlarımız var. Örgütlü olduğumuz TTK ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü iş yerlerinin yanı sıra özel kömür işletmelerinin sorunlarını masaya yatıracak ve kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Önceliğimiz, TTK'ya işçi alınması ve taş kömürü üretimin artırılmasıdır. Türkiye'nin daha fazla borçlanmasını ve kömür ithalatına para ödemesini istemiyoruz" diye konuştu.

Demirci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Türk-İş tarafından Zonguldak'ta kutlanacağını, emeğin başkentinin tarihi bir gün daha yaşayacağını dile getirdi.

Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görülmeye başlanmasına yönelik düşünceleri sorulan Demirci, hiçbir çalışanın ve madencinin burnunun kanamasını istemediklerini ifade ederek, madenlerde iş kazalarının en aza inmesi için önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.