İstanbul, 12 Ağustos () - Sabancı Holding'in altı aylık dönemde ise konsolide net kârı yüzde 24 artışla 1.22 milyar liraya, konsolide toplam hasılatı da yüzde 5 artışla 14.14 milyar liraya yükseldi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding’in toplam varlıkları da Haziran sonunda 250 milyar liraya yaklaşırken, toplam konsolide özkaynaklar ise 20 milyar lirayı aştı. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul yaptığı açıklamada, 2015’in devamında operasyonel verimlilik, işletme sermayesi yönetimi ve devam eden enerji yatırımlarının tamamlanmasına odaklanacaklarını belirtirken; enerji sektöründe serbest rekabetçi bir elektrik piyasasına geçişin sağlanması gerektiğini vurguladı ve ekledi:

"Devlet halihazırda üretimin yaklaşık yüzde 60’ını kontrol etmekte ve sektörde elektrik fiyatının oluşmasında piyasa arz talep mekanizmasının yerine belirleyici oluyor. Serbest tüketici limitinin kaldırılmamış olması tam rekabetçi bir perakende piyasasının oluşumunu engellemekte. Devlet hem üretim tarafından fiyatların oluşmasında etkin olurken, hem de perakende tarafında fiyatları belirliyor. Tüm bu sebeplerden ötürü rekabetçi bir piyasa oluşturulamamakta ve elektrik sektörü, özel sektör açısından yatırım cazibesini kaybediyor. Önerimiz; serbest rekabetçi bir elektrik piyasasına geçişin sağlanmasıdır.”

Kurtul, "Akbank da başarılı yurtdışı borçlanma işlemleriyle ekonomimize kaynak sağlamaya devam ediyor. Akbank, yılın ilk altı ayında toplam 2,4 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi, eurobond ve ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi" dedi ve şöyle devam etti:

“Carrefoursa’da bu sene üç satın alma tamamladık. Yılın ilk aylarında İsmar'ın Türkiye çapındaki 26 marketi ile Antalyalı 1e1 marketlerinin 29’unu Carrefoursa bünyemize katmıştık. 2015 ikinci çeyreğinde Kiler’i satın alarak, mağaza ağımıza 157.000 m2  net satış alanı olan 196 market daha ekledik. Artık toplam 706 marketimizle 56 ilimizdeyiz. 15 yıldır Türkiye’nin lider teknoloji perakendeciliğini sürdüren Teknosa, Şubat ayında hizmete sunduğu Teknosa Mobil hizmetine ek olarak geçtiğimiz günlerde kendi özel markasıyla akıllı telefon ve saat lansmanını yaptı. Türkiye’de herkesin akıllı teknolojiye erişimini artırmayı hedefleyen Teknosa müşterilerimizden gelen geribildirimler ışığında özel markalı ürün yelpazesini geliştirecektir.”