HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 16. yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.
Belediye eş başkanları, DBP ve HDP yetkililerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, yürüyüşün başlayacağı Bulvar Caddesi üzerindeki HDP önünde toplandı. Kalabalık burada ellerindeki Öcalan posterleri, YDG-H bayrakları, Öcalan’a özgürlük afişleri ile değişik pankartlarla yürüyüşe geçti. Çevre Yolu Caddesi’nden Pagan, Altay ve Cumhuriyet caddeleri güzergahından yürüyüşlerini sürdürerek Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye önüne gelen grup adına DBP PM üyesi Nizamettin Öztürk, Kürtçe bir konuşma yaptı.
DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Cevahir Çiftçi de, Öcalan’ın özgürlüğü için 10 milyon 328 bin imza toplandığını belirterek “Başta Avrupa’daki kurumlar olmak üzere tüm yetkili kurumlara bu imzalar teslim edilmiştir. Biz bugün bir kez daha buradan diyoruz ki, ne 15 Şubat komplosu ne başka bir komplo Kürt halkının özgürlük mücadelesini durdurabilir. Abdullah Öcalan’ın dediği gibi ‘Tarihsel komplolar gelişmeleri durduramaz, aksine hızlandırır’ Öcalan, serbest bırakılmalıdır” dedi.