Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, zor şartlarda yaşayan iki engelli kadın için belediyenin kullanmadığı hizmet binası eve dönüştürüldü. Yeni yuvalarında mutlu olan Melek Söğütlü ile Huri Kayaalp, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a teşekkür etti.
Bolu'da 4 yaşında çocuk felci geçirerek belden aşağısı tutmayan 55 yaşındaki Huri Kayaalp ile doğuştan felçli olan 40 yaşındaki Melek Söğütlü için Sağlık Mahallesi'nde bulunan belediyenin kullanmadığı hizmet binası yeniden düzenlenerek eve dönüştürüldü. Huri Kayaalp ile Melek Söğütlü için tek odalı iki ev yapılırken, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ziyarette bulundu. Melek Söğütlü ve Huri Kayaalp ile sohbet eden Alaaddin Yılmaz, "Melek kardeşimiz Kore gazisi olan babası ile birlikte köyde eski bir evde oturuyordu. Bizden istekte bulunarak artık şehir merkezinde yaşamak istediğini belirtti. Yine engelli olan Huri ablamız da kötü ve yaşam şartları zor olan bir evde kirada oturuyordu, o da başını sokacak sıcak bir yuva istedi. Biz de Sağlık Mahallesi'nde bulunan semt pazarının arkasındaki hizmet binamızı oturulabilir bir eve dönüştürerek onları buraya yerleştirdik. Tek odalı bir yer olmasına rağmen onlar burada mutlu bir şekilde yaşıyorlar" dedi.
Melek Söğütlü, Yılmaz'a teşekkür ederek, "Köyde eski ve kötü bir evde oturuyorduk. Sürekli fare geliyordu evimize. Bende başkanımızdan Kore gazisi babamla başımızı sokacak daha iyi bir yer istedim ve bize burayı tahsis ettiler. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Huri Kayaalp ise yıllardır kirada oturduğunu dile getirerek, "Oturduğum ev hem kira, hem de üst kattaydı. Başkanımızdan giriş katta bir yer talep ettim ve sağolsun bizi buraya yerleştirdi. Çok mutluyum" dedi.