Ramazan ayında vatandaşlara mezarlık hizmetini başarılı bir şekilde yerine getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, şimdi çalışmalarını Ramazan Bayramı için yapıyor.

Kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için Ramazan ayında her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Mezarlıklar Müdürü Yaşar Çelik, “Büyükşehir Belediyemize bağlı Oğuzeli, Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlıkları’nda her türlü tedbiri aldık. Mezarlık Müdürlüğü olarak hem çevre temizliği hem de güvenlik konularının üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Özel güvenlik görevlileri tarafından güvenlik kontrolleri 24 saat kesintisiz yapılıyor. Bu tedbirlerimiz ve çalışmalarımız bayramda da devam edecek” dedi.

18 araç 60 idari personel, 3 bilgi işlem kulübesi ve 40 güvenlikçi ve ALO 188 hattı ile 3 merkez mezarlıkta vatandaşların en iyi hizmet almaları için çalıştıklarını aktaran Çelik, tüm Gazianteplilerin bayramda gönül rahatlığı ile mezarlık ziyareti yapabileceklerini söyledi.

RAMAZAN AYI’NDA 380 BİN ZİYARETÇİ

Ramazan ayı ile birlikte ortalama 380 bin vatandaşın mezarlıklara ziyarete geldiğini ifade eden Çelik, Ramazan ayında vatandaşların mezarlıklara yoğun ilgi gösterdiklerini vurguladı. Çelik, vatandaşların mezarlık ziyaretlerinin kolay ve güvenli hale getirilmesi için Mezarlık Bilgi Sistemi’nin de sürekli faal durumda olduğunu, haritalandırma, cadde ve geçitlerin numaralandırılması işlemlerinin sürekli güncellendiğini de aktardı.

Yaşar Çelik, “Gaziantep’teki nüfus artışı ve yaz mevsiminin de etkisine paralel olarak cenaze sayısı da günlük 17 civarına yükseldi. Artan hava sıcaklığı dolayısıyla cenaze nakil işlemleri için termokinli araçlarımızla kent merkezinin yanı sıra civar il ve ilçelere de hizmet veriyoruz. Ayrıca hastanelerden ile mahallelerden gasilhane ve morga cenaze taşıma işlemi 24 saat kesintisiz sürüyor” diye konuştu.

Mezarlık içerisinde bakım onarım işlemlerinin tamamlandığını belirten Çelik, “Kış mevsiminin ardından mezarlıklar alanı içerisinde uzayan otların temizlenmesi için yaptığımız rutin çalışmayı Asri, Yeşilkent, Oğuzeli ve 5 Belde Belediyesi’ne bağlı mezarlıklarda bu yıl da gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.