Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından ’4. Bölge İstişare ve Değerlendirme’ toplantısı düzenlendi.
Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji 4. Bölge müdürleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tanıtım filmi izletildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, "Bugün bakanlığımızın merkez amirleri, 81 ilin il müdürleri ile bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşların temsilcileri ve sanayicilerimizin katılımları ile dokuz bölgede eş zamanlı olarak istişare ve değerlendirme toplantıları düzenleniyor. Ülkemizin ney elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 35’i elektrik motorlarınca tüketilmektedir. Dolayısıyla sanayimizde kullanılmakta olan düşük verimli elektrik motorlarının daha yüksek verimli olanları ile değiştirilmesi enerji verimliliğinin artırılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Hesaplamalara göre hali hazırda sanayide kullanımda olan yaklaşık 15 milyon verimsiz elektrik motorunun tümünün verimli olanları ile değiştirilmesi ülkemiz için 8 milyar TL’lik elektrik tasarrufu sağlayacaktır" dedi.
Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ise, "Ulusal ve uluslararası rekabette üstünlük sağlamanın ve sürdürülebilir rekabet alanına erişmenin yolu verimlilik esası üretim ve çalışma modeline ulaşmaktan geçmektedir. Buda ürettiğiniz ürüne harcadığınız toplam enerjiden tasarruf edinmesi ile yada aynı enerji ile daha fazla ürün elde etmekten geçmektedir. Bu konuda yerel tabloya baktığımızda küresel pazarda artan rekabet oranı ile karşı karşıya kalan ülkemiz toplam enerji verimliliği bakımından gelişmiş ülkelerin 2 kat gerisinde bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.