Özgür ARSLAN - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,() CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Enis Berberoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ve eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı ziyaret etti.
Ayrı ayrı gerçekleşen ziyaretler sonrası CHP heyeti adına açıklama yapan Toprak, “Biz bu olayı kınıyoruz. Türkiye'de bu tip olayların yine olmamasını temenni ederim. Dünyada medya üzerinde ne zaman bu tip baskılar olmuşsa, o baskıyı yapan hiçbir zihniyet bugüne kadar kazanmamıştır. Bu tip baskılarla toplumu dizayn etmeyi doğru bulmuyoruz. Sanıyorum ki bu işin arkasında neyin olduğunu yargı biran evvel ortaya çıkartır. Yargıya güvenimizi devam ettirmek istiyoruz. Yargının adalet terazisinin bozulmamasını istiyoruz. İlk ipuçları çok olumlu değil. Ama bizim Anadolu'da çok güzel bir laf vardır. Bu tip haksızlıklarda zulmün artsın derler. Zulmün artsın ki gidişin hızlansın. Benim de şuanda söyleyeceğim tek şey, zulmün artsın senin derim" diye konuştu.

GAMZE İLGEZDİ: ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ
CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ise yaptığı açıklamada, “Demokratik bir ülkede basın özgür olmalıdır. Biz bugüne kadar böyle büyüdük. Bugünden sonra antidemokratik uygulamalara gazetecilerin maruz kalması özgür basını susturmak anlamına geliyor. Gözaltına alınanlardan sadece biri tutuklanmış. Savcıların ve hakimlerin karar vereceği bir şey, ama süreç hala devam ediyor" dedi.
Sarıgül ise “21. yüzyılda bu tip olayları doğru bulmuyorum. Fikirler asla ve asla kaba kuvvetle susturulamaz" dedi.
(FOTOĞRAF)