SPOR Toto 3'üncü Lig 1'inci grup takımı Zonguldak Kömürspor, Zonguldakspor ismiyle mücadele ettiği 1988'de o zamanki adı Türkiye 1'inci Ligi olan Süper Lig'den düştükten 27 yıl sonra ilk defa bir Süper Lig ekibiyle resmi maçta karşılaşacak.
Ziraat Türkiye Kupası 2'nci tur mücadelesinde yarın sahasında Kayserispor'u konuk edecek olan Zonguldak Kömürspor, turu geçmeyi hedefleyerek sahaya çıkacak. Lacivert kırmızılı takım, bu sezon grubunda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 8 puanla 5'inci sırada zirve mücadelesi veriyor.
İlk turda Kocaeli'nin Derince takımını 1-0 yenerek 2'nci tura çıkan Zonguldak Kömürspor, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda Kayserispor'u konuk edecek. Hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayan lacivert kırmızılı takımda sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor. Taraftarların da maça yoğun ilgi gösterdiği dikkati çekiyor.
Kulüp Başkanı Süleyman Caner, 27 yıl önce Türkiye 1'inci Ligi'nde son olarak Sakaryaspor'la oynadıklarını, daha sonra hiç bir Süper Lig takımıyla karşılaşmadıklarını hatırlatırken şöyle dedi:
"27 yıl sonra ilk kez bir Süper Lig takımıyla oynayacağız. Maçta elimizden geleni yapacağız. Gücümüz, imkanlarımız belli. Bunu en iyi şekilde sahaya yansıtıp iyi bir sonuç almaya çalışacağız. Kentimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Futbolda her şey olabilir. Yeter ki futbolcu yüreğiyle mücadele etsin. Yeter ki istediğimiz oyunu sahaya yansıtalım."