Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Kadın Basketbol Takımı’na WNBA’nın Atlanta Dreams takımında oynayan Aneika Henry’i transfer etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, WNBA’nın Atlanta Dreams takımında oynayan pivot Aneika Henry ile bir yıllığına anlaşma imzalayarak kadın basketbol takımına dahil etti. Geçen sezon Çin Ligi’nin Guangdong Dolphins takımında 20 sayı 11,8 ribaund ve ardından transfer olduğu İtalya’nın Vanezia takımında ise 14,1 sayı ve 11,9 ribaund ortamaları ile sezonu tamamlayan 1986 doğumlu ve 1,93 metre boyundaki Aneika Henry, önümüzdeki sezon Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü için mücadele edecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Asbaşkanı Hikmet Avşar, Aneika’nın transferi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Önemli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Aneika’nın geçen sezon göstermiş olduğu başarılı performansını sürdüreceğine inanıyorum. Mersinli basketbolseverlere hayırlı olsun” dedi.