Mersin’de, Toros Devlet Hastanesi tarafından ’Kanser Haftası’ dolayısıyla stant açılarak vatandaşlar hastalıkla ilgili bilgilendirildi.
’Kanser Haftası’ nedeniyle farkındalık oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi KETEM birimi ve Toros Devlet Hastanesi işbirliğiyle Başhekim Hatip Adıgüzel, Başhekim Yardımcısı Mehmet Bolat, Sağlık Bakım Müdürü Seda Koçak ve Kanser Kayıt Birimi Sorumlusu Kıymet Özdemir’in katkılarıyla Toros Devlet Hastanesi bahçesinde açılan stantta, Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Nasır Nesanır, KETEM Birim Sorumlusu Dr. Hülya Sözen, ebe Nilüfer Özgür ve hemşire Ülküşah Kılınç tarafından, vatandaşlara broşür dağıtılarak taramalar hakkında bilgiler verildi.
Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi binası giriş katında hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nde (KETEM) meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri ile ilgili taramaların ücretsiz olarak yapıldığı belirtilirken, vatandaşların bilgi almak ve ücretsiz taramalarını yaptırmak için merkeze müracaat edebilecekleri ifade edildi.