Antalya’da, tombalacılık yapan 32 yaşındaki Fırat Kuşçular, 26 yaşındaki Erhan Ayhan’ın yanında çalışan Mehmet Şen adlı kişiyi 6 bin lira karşılığında transfer etti. Bunun üzerine Erhan Ayhan, Fırat Kuşçular’ın yanına gidip elemanını geri vermesini istedi. Bunun üzerine iki grup konuşmak için geçen 16 Ağustos gecesi saat 01.30’da Yavuz Özcan Parkı’na gitti. Buradaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine vücuduna 2 mermi isabet eden Erhan Ayhan ile boynundan vurulan 28 yaşındaki Hakan Hacısadıkoğlu hayatını kaybetti. Olayda Ömer Tanrıkulu ile Ömer Kartal da yaralandı. Fırat Kuşçular iki ay sonra yakalanıp tutuklandı. Olaya karışan diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

’İYİLİK OLSUN DİYE 6 BİN LİRA VERDİM’

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasına, biri tutuklu dört sanık ile müştekiler katıldı. Davada rakip tombalacının çalışanını 6 bin lira karşılığında transfer ettiği iddia edilen Fırat Kuşçular, transfer iddiasının asılsız olduğunu savundu. Mehmet Şen’e cezaevindeyken iyilik olsun diye 6 bin lira verdiğini ileri süren Kuşçular, "Mehmet cezaevindeyken yanıma gelen nişanlısı ağlayıp yardım istedi. Sırf iyilik olsun diye onlara 6 bin lira verdim. Mehmet cezaevinden çıkınca gelip teşekkür etti. Yanımda çalışmak istediğini söyledi" dedi.

BİRBİRLERİNE ATEŞ ETTİLER

Olay günü Erhan Ayhan’ın, Ömer Kartal ve Barış adlı kişiyi yanına alarak işyerine geldiğini söyleyen Kuşçular, "Mehmet Şen o gün işyerimde işe başlamıştı. Erhan Ayhan, eski elemanı Mehmet Şen’e kızıp hakaret ediyordu. Ben kendisine çay ikram edip sakinleştirdim. Sonra onları parka götürdüm. Parkta Erhan Ayhan’ın arkadaşı Ömer Kartal silahını çıkarıp havaya iki el ateş etti. Sonra bize doğrulttu. Bunun üzerine benimle birlikte Ömer Tanrıkulu ve Servet Kanat, kendimizi korumak için Ömer Kartal’ın üzerine çullandık. Elinden silahı almak isterken tabanca ateş aldı. Benim ayağımı sıyırıp geçen mermi, Ömer Tanrıkulu’nun dalak ve böbreğine hasar vermiş. Bu sırada Erhan Ayhan ile Hakan Hacısadıkoğlu birbirine silah çekip ateş etti. Bende silah yoktu. Olay yerinde hayatını kaybeden iki kişide ve Ömer Kartal’da silah vardı" diye konuştu.

Kuşçular, olaydan sonra kaçma nedenini ise "Benim iki ay firar etmemin sebebi, bu tür durumlarda ailelerin birbirine husumet besliyor olabilmeleridir. Yakalandığımda üzerimde bulunan tabancayı, olaydan sonra tedbir amaçlı taşımaya başladım. Benim bu olaydan önce tabancam yoktu. Mehmet Şen’de de silah görmedim" sözleriyle açıkladı.

MÜŞTERİ POTANSİYELİM YÜKSEK'

Mehmet Şen de duruşmada tanıklık yaptı. Kendisinin müşteri potansiyeli yüksek biri olduğunu söyleyen Şen, şöyle dedi:

"Ben geçmişte Erhan Ayhan’ın mekanında tombalacıya müşteri bulan eleman olarak çalışıyordum. Sonra cezaevine girdim. Cezaevindeyken bana Fırat 6 bin lira yardımda bulundu. Cezaevinden çıktıktan sonra olayın meydana geldiği gün Fırat’ın yanında işe başlamıştım. Sonra Erhan’ın benimle parkta konuşmak istediğini öğrendim. Ben parka gittiğimde çok sayıda kişi vardı. Fırat beni kastederek Erhan’a ’Bu çocuğu sana vermiyorum’ dedi. Bu esnada Ömer Kartal silahını çıkarıp havaya ateş etti. Sonra da üzerimize doğrulttu. Fırat da silahın üzerine kendisini attı. Silahı almaya çalıştı. Bu esnada silah patladı" dedi.

Yanından ayrıldığı Erhan Ayhan’ın müşterisinin azaldığını aktaran Mehmet Şen, "Ben cezaevindeyken eski patronum Erhan’a kendisiyle çalışmak istemediğini söylemiştim" dedi. Duruşmaya katılmayan Ömer Kartal hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar veren, duruşmayı erteledi.