Çanakkale’nin Çan ilçesinde, ata sporu yağlı pehlivan güreşleri bu yıl, Çan Belediyesi’nce 6. kez gerçekleştirildi.

Çan Hacılar Altı Mevkiinde düzenlenen güreşleri, çeşitli bölgelerden gelen binlerce vatandaş büyük bir heyecan ve ilgiyle izledi. Çan Er Meydanı’nda, güreş sporcusu çok sayıda pehlivan, kıran kırana bir mücadele sergileyerek, güç ve kuvvetlerini gösterdi. Çan’da 430 pehlivanın kol bağladığı güreşlerde zorlu mücadelenin ardından finalde rakibi Serhat Balcı’yı mağlup eden Hamza Köseoğlu, başpehlivan oldu.

Binlerce seyircinin katıldığı Çan Belediyesi 6. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Çan İlçe teşkilatı, çevre il, ilçe ve beldelerden gelen belediye başkanları, siyasi parti başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’ların başkan ve yöneticileri ve köy muhtarları ile güreş sever vatandaşlar ilgiyle ve coşkuyla izledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ardından Çan Demirci Camii İmam Hatibi Halil Sarıoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Yapılan ağalık ihalesinde Çan Belediyesi Güreş Ağalığı ihalesini geçen yılın ağası Gökhan Mercan 50 bin TL ile aldı ve bu sezonun güreş ağası unvanını bir kez daha kazandı.

Kortej yürüyüşünün ardından başlayan, güreş etkinlikleri açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, “Çan Belediyesi Er Meydanı’nda bu yıl 6. kez düzenlediğimiz ata sporuyla yine halkımızın karşısına çıktık. Amacımız, medeniyet ve kültürümüzün, maddi ve manevi temellerine sahip çıkarak, bu ata sporumuzu Çan’ımızda ayağa kaldırmaktır. Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çan Belediyesi olarak Çanlılarla birlikte geleceğe taşımaktır” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’nun konuşmasının ardından küçük pehlivanların güreşleri gerçekleştirildi. Daha sonra, er meydanına başpehlivanlar çıktı. Gün boyu süren güreşlerde çeşitli kategorilerde dereceye giren pehlivanlara madalyaları verildi. Çan Belediyesi 6. Geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinde Hamza Köseoğlu başpehlivan olurken Serhat Balcı ikinci, İsmail Balaban ve Hüseyin Gümüşalan üçüncülüğü paylaştı.

Çan Belediyesi 5. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde dereceye giren sporcular:

Baş

1. Hamza Köseoğlu

2. Serhat Balcı

3. İsmail Balaban

4. Hüseyin Gümüşalan

Başaltı

1. Ertuğrul Dağdeviren

2. Gökhan Öz

3. Engin Dağlı

4. Özkan Yılmaz

Büyük Orta

1. Yıldıray Akın

2. Burak Bozpınar

3. Olcay Karaçavuş

4. Menderes Saltuk

Küçük Orta Büyük Boy

1. Erdal Duman

2. Hasan Özdemir

3. Barış Yılmaz

4. Burak Bülbül

Minik (I)

1. Hüseyin Efe Akdemir

2. Ensar Danışmaz

3. Necip Bülbül

4. Gaffar Okan Tüplen

Minik (II)

1. Yasin Yeşil

2. Arif Kanar

3. Berat Taşkın

4. Hasan Topyaş

Teşvik (I)

1. Necip Bıçak

2. Efe Yerçok

3. Osman Bülbül

4. Umut Kaymak

Teşvik (II)

1. Alper Altay

2. Mustafa Tığlı

3. Mustafa Bozal

4. Mustafa Özden

Ayak

1. Muharrem Emir

2. Halil Duman

3. Özen Çelikten

4. Taylan Şahin Bilgin

Tozkoparan

1. Halil İbrahim

2. Hasan Hüseyin Atay

3. Adem Berkay Akdağ

4. Mahsun Bilgiç