İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, 2013 yatırım programında yer alan projelerin büyük bir kısmını tamamladı.

2013 yılında 61 adet sulama tesisini tamamlayarak bin 176 hektar tarım arazisini sulama suyuna kavuşturan İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, il genelinde tarımın gelişmesine büyük katkı sunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, Sivas’ın toplam 310 bin hektar tarım arazisi bulunduğunu ifade ederek, bugüne kadar yapılan sulama tesisleriyle birlikte 43 bin 193 hektar arazinin sulamaya açıldığını kaydetti.

Sivas’ta sulamaya açılmış olan arazi miktarının 75 bin 553 hektar olduğu dikkate alındığında Sivas’ın sulamaya açılmış olan tarım arazilerinin yüzde 55’nin İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğine vurgu yapan Keskin, 75 bin 553 hektar olan sulamaya açık miktarın 310 bin hektara çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

Sulamaya açılan arazilerde ekonomik ömrünü doldurmuş ve sulamanın kesintiye uğradığı 17 tesiste ise bakım-onarım ile yenileme çalışmaları yapıldığını aktaran Keskin, ”Bu yaptığımız çalışmalarda ise 2 bin 924 hektar arazinin sulama tesisi sorunları giderilerek yeniden randımanlı ve yeterli hale getirilmiştir” ifadesini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, kurum olarak tarımsal altyapıya her zaman önem verdiklerini ifade etti. Sivas tarımının gelişmesine yönelik ciddi çalışmalar yapıldığını vurgulayan Ayhan, ”2014 yılında da şehrimiz tarımının daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürecek. Bu noktada çiftçilerimizin taleplerini imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye özen göstereceğiz” şeklinde konuştu.