KAYSERİ İl Müftüsü Şahin Güven, "Kurban özelliği taşıyan hayvanların kurban bayramının ilk 3 günü içerisinde kesilmesi gerekir. Kurban kesilmeden bedelinin verilmesi ile kurban ibadeti yerine getirilmiş olmaz. Ayrıca kurban bayramı günlerinde kesilemeyen kurbanlıklar da fakirlere tasadduk (nafile sadaka) edilmesi gerekir" dedi.
Müftü Güven, Kurban Bayramı'nda; bayram namazından sonra kurban kesmenin, dini bir görev olduğunu, zengin olan her Müslüman Allah’a yakın olmak ve Onun sevgisini kazanmak niyetiyle kurban kesmesi gerektiğini anlattı. Müftü Şahin Güven, şöyle dedi:
"Kurban kesilirken özellikle besmele çekilmesi ve Allah için kesilmesi önem arz etmektedir. Her ibadetin bazı şart ve özellikleri olduğu gibi Kurban ibadetinin de belirli özellikleri vardır. Kurban özelliği taşıyan hayvanların kurban bayramının ilk 3 günü içerisinde kesilmesi gerekir. Kurban kesilmeden bedelinin verilmesi ile kurban ibadeti yerine getirilmiş olmaz. Ayrıca kurban bayramı günlerinde kesilemeyen kurbanlıklar da fakirlere tasadduk (nafile sadaka) edilmesi gerekir. Bu ibadetin önemini belirten Hac Suresinin 37. ayetinde ise; 'Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah'a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele' buyrularak her ibadette olduğu gibi kurban ibadetinde de insanın Allah'a karşı sorumluluk bilinci ve yalnızca Allah’ın rızasını gözetmenin ne kadar büyük bir önem arz ettiği özellikle belirtilmiştir."

FOTOĞRAF