Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri, Nuri Asan Spor Tesisleri’nde biten sezonu değerlendirdi. Başkan Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, hoca konusu, kongre, hedefler, borçlar ve transferler gibi konular konuşuldu.
 

'SIKINTILAR BİZE DERS OLDU'
Çok sıkıntılı bir süreçten geçtiklerinin altını çizen Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, “Yaşadığımız sıkıntılı süreç bize bir ders olsun. Önümüzdeki sene sizlerin desteği, taraftarın desteği ve kulübe gönül veren herkesin desteği ile birlikte Samsunspor’u layık olduğu yere çıkarırız diye düşünüyorum" dedi.

Samsunspor'un basın toplantısına Sportif Direktör Coşkun Zeren'in de katılması dikkati çekti.

'1 DÖNEM DAHA TALİBİM...'
2,5 yılda hedefleri bir noktaya getirdiklerini söyleyen Tutu, "Borçlarımızı yönetilebilir hale getirdik. Bundan sonra inşallah daha rahat nefes almamızı, daha doğru hamleler yapmamızı sağlayacak ortamı oluşturduk” diye konuştu. Başkanlık için göreve 1 dönem daha talip olduklarını vurgulayan Erkurt Tutu, şunları söyledi:

28'DEN 7 MİLYONA DÜŞEN BORÇ
“2,5 yıldır yaşadığımız bütün sıkıntılara rağmen görevimizin başındayız. 16-23 Haziran arasında seçimler olacak. Biz Samsunspor kulübünü yönetilebilir hale getirdiysek eğer, borç yükünü 28 milyondan 7 milyona kadar düşürebildiysek, para katkısını sağladıysak, bu hale getirdikten sonra bu takımı da hedefe oynatmak için bir daha ki seneye de devam edeceğiz.

OSMAN ÖZKÖYLÜ İLE AYRILIK
Teknik direktör konusuna da değinen Erkurt Tutu, “Yüzümüzün akıyla sezon sonunda arzu ettiğimiz şekilde ligi bitirdik. Mutlu olmadık ama. Keşke son maçta ligde kalmasaydık. Osman hoca da biz de sezon sonunda konuşmak istedik. Oturduk ve konuştuk. Herkesin bir fikri var. Samsunspor her dönem hedefi olan bir takımdır. Biz de burada olduğumuz müddetçe bu takım hedefe oynayacaktır. Hedefe oynamak demek illa da başkalarının fikrine katılmak anlamına gelmez. Bu kulübün bir gerçeği vardır. Osman hocanın verdiği fikirler ile onun koyduğu hedefleri karşılayamayacağımızı düşündüğümüzden ayrılık kararı aldık" açıklamasında bulundu.

Başkan Tutu ayrıca, yeni hoca arayışlarına birkaç hafta içinde başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Haber: Muhammet ÇAVUŞOĞLU