Özgür ALTUNCU-Taner YENER/İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazını Eminönü'ndeki Yeni Camii'de kıldı.
Namaz çıkışında caminin merdivenlerinden Eminönü Meydanı'nda toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Erdoğan herkesi yarın Yenikapı'da gerçekleştirilecek Fetih kutlamalarına çağırdı. Erdoğan, "İstanbullu kardeşlerim, sizleri fethin 562. yıldönümünde İstanbulumuzun bu güzel mekanında selamlıyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fetih yıldönümünüz kutlu olsun. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde İstanbul'un fethini her yıl muhteşem bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz. Yarın Yenikapı'da surların hemen yanında muhteşem bir törenle kutlayacağız. İlk defa ordu mehterimiz 562 kişilik kadrosuyla gösterisini yapacak. Sayın Başbakanımız, Valimiz, belediye başkanımız sizlere hitap edeceğiz. Türk Hava Kuvvetler'imizin Türk Yıldızları çok çok müstesna olan gösterilerini Yenikapı'da yapacaklar. Hava fişek gösterilerini Yenikapı'da yapacaklar. Tüm İstanbullularla yarın Yenikapı'da olacağız. Şimdi Adana'ya gidiyorum. Kalın sağlıcakla" diye konuştu.
Aralarında Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurcu'nun da bulunduğu kalabalık bir heyet tarafından uğurlanan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na gitti.
(FOTOĞRAF)