Abana’da Avcı Eğitim Kursu’na katılan 26 kursiyerin eğitimleri tamamlandı. Bu kapsamda yıl içerisinde 291 kursiyere sertifika verildi

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 13. maddesine dayanılarak hazırlanan “Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde Abana Halk Eğitim Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği “Avcı Eğitim Kursu”nda 26 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

2013 yılı içinde Kastamonu İl Müdürlüğü 7 adet “Avcı Eğitim Kursu” açarak, bu kurslarda başarılı olan toplam 291 kursiyere sertifika verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Müdürü Yalçın Uyanık, avcı eğitim kursu açmalarındaki amaçlarının sürdürülebilir av yönetimi için avcıların bilinçlendirilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Söz konusu kurslarda ekoloji ve çevrenin korunması, avcılık tarihi, psikolojisi, felsefesi ve özü, av silahları, av hayvanları. av köpekleri, av kazalarında ilk yardım, avcılıkta gerekli bilgiler, kara ve su ürünleri avcılığını düzenleyen yasalar, MAK (Merkez Av Komisyonu) Kararları konularında kursiyerlere bilgiler verdiklerini belirten Uyanık, “Eğitimin sonunda yazılı sınav ve atış uygulaması yaptırılarak başarılı olanlara sertifika verilmektedir. Söz konusu eğitimlerle bilinçli ve belgeli avcı sayısının arttırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda bu yıl içerisinde düzenlenen kurslarda 291 kişiye avcı eğitim sertifikası verdik” dedi.