İZMİR, () - İZMİR'deki CHP'li gençler, İzmir Atatürk Lisesi'nde sınıf tahtasına 'Berkin Elvan' yazıp "Nerede" diye soran iki öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatan okul yönetimini protesto etti. Gençler okulun önüne siyap çelenk koydu.
Kentin en eski okullarından Atatürk Lisesi'nde öğrenci B.A. ile arkadaşı, iki gün önce, Gezi Parkı eylemlerinde başına gaz kapsülü atılmasıyla 269 gün komada kalıp, 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde, sınıftaki tahtaya, ismini yazdıktan sonra "Nerede?" diye sordu. Bu yazıyı fark eden okul yönetimi B.A. ve arkadaşı hakkında disiplin soruşturması açtı. CHP'li gençler, iki öğrenci hakkında disiplin soruşturması açılmasına tepki gösterdi. CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen, partisinin 16 ilçe başkanıyla birlikte dün okulun kapısına siyah çelenk koydu. Evsen, şöyle dedi:
"Berkin'e, kara kaşlı çocuğa bugün yine sahip çıkmaya geldik. Bu lisede bizlerle aynı düşünen genç kardeşlerimize de burada sahip çıkmaya geldik. Okul yönetimi tıpkı Berkin Elvan'ı öldüren zihniyet gibi yasakçı ve baskıcı bir zihniyete sahip ve bunu göstermiştir. HaYdi gelin bizleri de okuldan uzaklaştırın ve bizi de disipline verin."
 
FOTOĞRAFLI