Nedim KOVAN/PERŞEMBE, (Ordu), () - VAN’da 11 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı kazada yaşamını yitiren Piyade Astsubay Üstçavuş Kudret Ceylan (30) ve eşi Rafiye Ceylan (27)  Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Cenazeye getirilen çiftin kızları Azra (5) jandarma aracında bekletilirken, Kudret Ceylan'ın annesi Melek Devecioğlu (51) askerin elindeki oğlunun çerçeveli fotoğrafına sarılarak "Ben seni yetim büyüttüm, babanla aynı kaderi mi paylaşacaktın yavrum" diyerek ağıtlar yaktı.
Van-Erciş karayolu üzerinde dün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Ordulu Rafiye- Kudret Ceylan çiftinin cenazeleri Van’dan askeri uçakla Ordu’ya getirildi. Ordu- Giresun Havalimanı’ndan alınan cenazeler daha sonra cenaze aracıyla karayoluyla Perşembe İlçesi Çınar Mahallesi'ndeki Çınar Merkez Cami avlusuna götürüldü. Çiftin Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omuzlarında taşındı. Cenazede Rafiye Ceylan’ın babası Rıza Şükrü Çolak (60), annesi Emine Çolak (59) ve ailesi taziyelerle teselli bulmaya çalıştı.
'BEN SENİ BABASIZ BÜYÜTTÜM YAVRUM'
Kudret Ceylan'ın annesi Melek Devecioğlu, askerin elindeki oğlunun çerçeveli fotoğrafına sarılarak, "Seni ben yetim büyüttüm, babanla aynı kaderi mi paylaşacaktın oğlum, ben şimdi ne yapayım" diyerek ağlayıp ağıt yaktı. Kazada anne- babasını kaybeden Azra Ceylan ise her şeyden habersiz yakınlarıyla jandarma aracında bekletildi. Melek Devecioğlu aracın içindeki torunu Azra'ya sarılıp teselli bulmaya çalışırken oldukça bitkin olduğu gözlendi.
YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER
Daha sonra havanın yağmurlu olması nedeniyle ikindi namazı öncesi Çınar Merkez Cami avlusunda çiftin ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, askeri ekran, Rafiye Ceylan'ın babası Rıza Şükrü Çolak, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Çiftin cenazeleri daha sonra aynı mahalledeki aile kabristanlığında yan yana toprağa verildi.
MİNİK AZRA DA BABASI GİBİ YETİM KALDI
Van 6. Piyade Hudut Alayı’nda görev yapan Piyade Astsubay Üstçavuş Kudret Ceylan 3 yaşındayken, babası Mithat Ceylan’ın motosiklet kazasında öldüğü, evin tek çocuğu olarak yetim büyüdüğü, 7 yıl önce Rafiye Ceylan’la evlendiği belirtildi. Babasıyla aynı kaderi yaşayan çiftin kızları Azra,  cenazeye katılanların yüreklerini sızlattı.

FOTOĞRAFLI