ANKARA (İHA) – Ankaralı kadınlar, Ankara Bulvarı’nın kapatılması kararına tepki gösterdi.
Kızılay Milli Müdafaa Caddesi’nde bir araya gelen Ankaralı kadınlar, Bulvar’ın kapatılmasına neden olan Mimarlar, Peyzaj Mimarları, Şehir Plancıları, Ziraat Mühendisleri ve Çevre Mühendisleri odalarını protesto etti. Aralarında dernekler ve çeşitli meslek gruplarından kadınların yer aldığı protestoda grup adına basın açıklaması yapan öğretmen Meral Bozoğlu, okulların açılmasına az bir süre kaldığına dikkat çekerek, “Çocuklarımız okullarına, çalışanlar işlerine, hastalar hastanelere zamanında gitmekte zorlanacak” dedi. Bozoğlu, açıklamasında Ankara Bulvarı’nın kapanmasına neden olan 5. İdari Mahkemesi’nin aldığı AOÇ İmar planı iptal kararıyla ilgili üzüntülerini dile getirerek, “Bulvardan günde ortalama 300-500 bin aracın geçtiği ve 1 milyon kişinin istifade ettiği bildiriliyor. Ankara Bulvarı’nın kapatılmasıyla, hep birlikte büyük sıkıntı yaşayacağımız ortadadır. Kısa süre sonra da okullar açılacak. Çocuklarımız okul servisleriyle yollarda olacak. Onlar okullarına, çalışanlar işlerine, hastalar hastanelerine zamanında gitmekte zorlanacak. Dolayısıyla bu trafik keşmekeşi, kadın-erkek hepimizi daha olumsuz etkileyecek. Trafik sıkıntısı ve stresi, hem insan sağlığına, hem araçlara büyük zarar vermektedir. İnsan hayatında maddi ve manevi israf ve kayıplara yol açmaktadır” dedi.
"YOL MEDENİYETTİR, MEDENİYET İLERLEMEDİR”
Ankara Bulvarı ile birlikte yapılan 250 metrelik tünel, 4 köprülü kavşak, 4 “U” dönüşü, 2 viyadük, alt ve üst geçitler ile Başkent’in batı koridorunun trafiğinin rahat nefes aldığını dile getiren Bozoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Yol medeniyetti, medeniyet ilerlemedir. İlerleme de yol kapatmakla değil, yol açmakla olur. Meselelere duyarlı, çalışan kadınlar ve anneler olarak bu olumsuz duruma tepki koyuyor, toplumun faydasına olan “yol”gibi konularda ideolojik davranılmaması, ilgili kararın derhal düzeltilmesi için yetkili makamları göreve davet ediyoruz.”