Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin kurduğu Güneş Mahalle Evi’nde sanat eğitimi alan çocuklar, yıl sonu etkinliğinde hünerlerini sergilediler.
Çocukların kendi yeteneklerini keşfetmesine olanak tanıyan Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Mahalle Evlerinde sanat eğitimi alan çocuklar, yıl sonu etkinliklerine başladı. Bu kapsamda ilk etkinlik Güneş Mahallesi’ndeki ‘Güneş Mahalle Evi’nde gerçekleştirildi. Yıl sonu etkinliğine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, kursiyer öğrenciler ve velileri katıldı. Güneş Mahalle Evi’nde koro ve solo şan eğitimi ile gitar ve bağlama kursu alan genç öğrenciler, sanat eğitimleriyle ilgili hünerlerini bu etkinlikte sergileme imkanı buldular. Mahalle Evi önünde kurulan platformda şarkılar söyleyen kursiyerler, bağlama ve gitar performanslarıyla da izleyenlerin beğenisini kazandılar.
Etkinlikte bir konuşma yapan Eş Başkan Mutlu, çocukların kendilerinin geleceği ve hakikati olduğunun altını çizdi. Bu çocuklarla gelecekte “Büyük İnsanlık” projelerini gerçekleştireceklerini vurgulayan Mutlu, “O halde, bu çocuklarımızı doğru biçimde yetiştirmek durumundayız. Akdeniz Belediyesi olarak, sınırlı imkanlarla halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Güneş Mahallemizin yanı sıra diğer mahallelerimizdeki merkezlerimizde de yaz döneminde kurslarımızı devam ettireceğiz. Bu kurslardan en ufak bir ücret alınmıyor. Çocuklarımızı sokaklarda, madde bağımlılığı ve diğer olumsuzluklardan uzak kalabilmeleri için bu kurslara yönlendirelim. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Sorumlu Eş Başkan Yardımcımız Sebahat Gençtarih Cebe’nin öncülüğünde bu konuda çalışmaya aralıksız olarak devam edecekler. Bu kurslarımıza katılan çocuklarımıza iyi bir gelecek diliyorum” dedi.
Eş Başkan Yardımcısı Cebe de çocukların uyuşturucu başta olmak üzere sokağın tehlikelerinden uzak kalabilmelerini sağlamaya çalıştıklarını, bu konuda ailelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.