SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi içerisine yapılacak Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Okulun yapımını üstlenen hayırsever Tülay Ulusoy temel atma töreninde yaptığı konuşmada, memleketi Çarşamba’da böyle hayırlı bir iş yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Çocukluk dişçimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun bir röportajını okuduktan sonra bu fikri benimsedim ve okul yaptırmaya karar verdim" diyen Ulusoy, "İnşallah annem ve eşim için de okul yaptırarak hayır işlerine devam edeceğim. Ben bugün de bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “2004 yılında başlayan belediye başkanlığım döneminden sonra Çarşamba’ya fakülte kazandırmak için gayretlerimiz neticesinde hayırsever büyüğümüz Mustafa Kemal Güneşdoğdu, Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nin yapımını üstlendi. Daha sonra İletişim Fakültesi’nin binasını yaptık ve eğitime sunduk. Şu anda da Sosyal Bilimler Fakültemizin inşaatı sürüyor ve bugün de hayırsever Tülay Ulusoy tarafından yaptırılacak olan Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun temelini atıyoruz. Çarşamba üniversite şehri olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor ve bizler de bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaymakam Caner Yıldız ise şunları kaydetti:

“Rahmetli Mehmet Tülazoğlu’nu rahmetle anıyorum. Kızları Sayın Tülay Ulusoy Hanımefendi’ye de bu güzel işi yaptıkları için teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımızın çalışmaları ve Sayın Rektörümüzün de destekleriyle inşallah Çarşamba’ya bir üniversite kazandıracağız.”

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “İnsanlık tarihine baktığımızda en önemli gücün bilgi olduğunu görürüz. Bir topluluk ya da bir millet bilgiye sahipse güçlüdür ya da bilgiye sahip olduğu oranda güçlüdür. Bilgi toplumu ortaya çıkarabilmenin yolu da eğitimdir. Bir halka, bir şehre yapılabilecek en büyük iyiliğin eğitime yapılacak olan katkı olacağına her zaman inandım, buna rektörlük dönemimde daha da fazla inandım. Merhum Mehmet Tülazoğlu’nun ismi artık Çarşamba’da her zaman yaşayacak. Eğitimde yatırımlar sadece devlet desteği ile, belediye başkanı ve rektörle olmuyor. Hayırseverlerimizin de bu konuda büyük katkıları var ve bunları hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ben katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun temeli atıldı.

Temel atma törenine, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Karaca, Çarşamba İlçe Garnizon Komutan Yüzbaşı Ramazan Ünal da katıldı.

Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nda 200’er kişilik 2 amfi, 60’ar kişilik derslikler, bilgisayar laboratuvarı bulunacak.