Meşrutiyet Mahallesi Hoştepe Sokak’ta Ali Dökel’e ait binanın üçüncü katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekipleri ile binanın sahibi Ali Dökel’e haber verdi. İtfaiye ekipleri yaklaşık bir saat süren çalışmayla yangını söndürdü.

Olay yerine gelen Ali Dökel’in, oğlu Ersoy Dökel’in (27) binanın üçüncü katında kaldığını ve kendisinden haber alamadığını bildirmesi üzerine ekipler, çalışma başlattı. Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekipleri, evde Ersoy Dökel’in cesedini buldu. Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Dökel’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


ANNESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Boşandığı eşi Sabiha Akarsu ile bina önüne gelen baba çay ocağı işleten Ali Dökel, oğlu Ersoy Dökel’in içeride olduğunu söyledi. Gözyaşları içinde itfaiyenin çalışmaları izleyen anne Akarsu, "Oğlum içerde mi? Allah’ım kurtar onu. Yanıyor cayır cayır. Gitti yavrum. Yandı çocuğum." diyerek sinir krizleri geçirdi. Akarsu’yu yakınları bina çevresinden uzaklaştırdı.

'İNTİHAR EDECEĞİNİ SÖYLÜYORDU'


Baba Ali Dökel ise polise oğlunun kendisine bir haftadır intihar edeceğini söylediğini, yangını kendisi çıkarmış olabileceğini öne sürdü.Yaklaşık 2 saat süren çalışma ardından yangın söndürüldü. Daha sonra eve giren itfaiye ekipleri, bir odada Ersoy Dökel’in yanmış cesedini buldu. Dökel’in cesedi, savcının yaptığı inceleme ardından ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.