BURSA Barosu üyesi avukatlar, geçen cumartesi günü Ankara'da 97 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak için Adliye önünde 'Terör başaramayacak, barış kazanacak' başlıklı basın açıklaması yaptı.
Bursa Adliyesi önünde toplanan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve baro üyesi avukatlar, sabah saatlerinde adliye önünde 'Terör başaramayacak, barış kazanacak' yazılı sticker ile karanfil dağıttı.
7 Haziran tarihinden bu yana toplum çok derinden sarsan acılar yaşandığını ve en son Ankara’da ölen kişileri hatırlatan Baro Başkanı Demiröz, terörün hem siyasal hem de toplumsal bir amacı olduğuna dikkat çekti. Demiröz, "Yani cana kıymak ya da kan görmekten hoşlandığı için bu terör olayları gerçekleşiyor değil. Bu amacı elde etmek için hiç gözlerini kırpmadan onlarca yüzlerce insanı öldürebiliyorlar. Bu amacı taşıyan bir duruma karşı sadece kınamanın yetersiz kaldığını biliyoruz. Asıl olan toplum olarak bilinçlenmek ve terörden medet uman güç odaklarının amaçlarına ulaşamayacağını haykırmak ve teröre karşı kararlı bir duruş sergilemek. Biz bu kararlı duruş gereği, halkın bu konudaki yaklaşımını değiştirmek için bir dizi etkinlik başlattık. İlk olarak bugün ‘Terör başaramayacak, barış kazanacak’ diyerek karanfil dağıtıyoruz. Bunun devamı gelecek" dedi.
Demiröz, etkinlikler çerçevesinde 7 Haziran’dan sonra Suruç'ta Dağlıca'da Ankara'da hayatını kaybeden asker, polis ve bütün şehitlerin her birinin anısına birer fidan dikileceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI