Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır,  taleplerinin karşılanmaması nedeniyle iş bıraktıklarını belirterek, "Bize dayatılan sağlıksızlığa karşı bizler; Bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek kurmak için birlikteyiz" dedi. 

SÖZÜMÜZ VAR

İlkadım İlçesinde Gazi Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen hekimler, TBMM 'ye sunulan, hekimler ile sağlık çalışanlarının haklarına yönelik yasa teklifine tepkilerini dile getirdi.  Grup adına açıklama yapan ve sağlık çalışanlarının sorunlarının arttığını belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, " Bizler emeğimizin hakkını aldığımız sağlıklı bir gelecek için G(ö)rev başındayız. Biz “ başka Kamil Furtun’lar ve Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz” diyenler, biz, gecesi gündüzü olmayanlar biz, hastalandıran bir sağlık sistemine göz yummayan, toplum sağlıksızken nefes alamayanlar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yoksulluk sınırı altı ödemelere, bizleri ölümüne çalıştıranlara, sağlıkta şiddet üretenlere karşı sözümüz var diyoruz" dedi. 

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Başkan Çadır, özlük hakları ile ilgili taleplerinin görmezden gelindiğini belirterek," Yeni yasa teklifiyle yeniden farkına vardığınız gibi Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür. Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz.  Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler; Bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek kurmak için birlikteyiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Emek bizim, söz bizim" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması Aile Hekimleri Dernekleri Fedarasyonu, Aile Hekimleri Sendikası, Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, HEKİMSEN, Kamu Diş Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Diş Hekimleri Birliği Türk Tabipleri Birliği adına yapıldu. 

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.