SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle kapanacak olması dolayısıyla Krasnodar-Samsun uçuşlarının aksaklığa uğramaması için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde bakıma alınacak Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan Rusya'nın Krasnodar kenti arasındaki direkt uçuşların etkilenmemesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ile RusLine Havayolları yetkilileri, belediye binasında bir araya geldi.

Uçuşların etkilenmemesi için geniş bir çalışma yapılacağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her geçen gün yolcu sayımız artıyor. 2 çiftin balayı geçirmek için Samsun'u tercih ettiğini duydum. Kendilerine tercihleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Protokol imzalanırken de söylediğimiz gibi, havaalanının tadilatından sonra uçuş sayısını haftada iki sefer olacak şekilde düzenlemeyi istiyoruz."

RusLine Havayolları yetkilisi Timofey Federov ise, Yılmaz'a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederek, "Havaalanının kapanması bizim için sorun teşkil etmiyor. RusLine olarak bizim de yapacağımız çalışmalar var. Bu süreçte bu çalışmalarımıza odaklanacağız. Tadilat sonrası Samsun'a uçuşlarımızı haftada iki güne çıkarmak için altyapı çalışmaları hazırlıyoruz. Üç ay içinde çok büyük bir çalışma ile tekrar buluşacağız." açıklamasında bulundu.

Ziyarette, RusLine Havayolları yetkililerinden Aleksey Donchenko ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş da katıldı.