Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği (SÜPHANDOSD) Başkanı Adem Gül, dağcılık alanında gösterdiği başarıları dolayısıyla dağcılık milli takımına seçildi.
Ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yurt dışında çok ciddi tırmanışlar yapmaya başlayan Adem Gül, Avrupa’nın en yüksek dorukları olan Rusya Elbrus dağı, Türkiye Ağrı dağı, Gürcistan Kazbek Dağı ve Ortadoğu’nun en yüksek doruğu olan İran Demavent Dağını kısa bir sürede tırmanarak bir ilke imza atmış oldu. Bitlis ve Adilcevaz ilçesi adına hazırladığı projelerle adından söz ettiren Adem Gül, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nda aktif olarak 20 yıldır dağcılık yaptığını söyledi. Adem Gül, 2007 yılında kurdukları SÜPHANDOSD derneği ile yörenin tanıtımına ciddi katkılar sağladığını ifade ederek, “Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneği öncülüğünde Süphan Dağı dağ evi projesi, Süphan ve Nemrut jeopark projelerinin yanı sıra Süphan Dağını uluslararası arenada temsil etmekteyim. Ayrıca ülkemiz barışına katkı sunmak adına yapmış olduğumuz 1 Eylül dünya barış tırmanışıyla ilçemiz tanıtımına ciddi katkı sağladık. Derneğimiz aracılığı ile gençlerimizi Türkiye dağcılık federasyonunun her yıl açılan eğitim kamplarına yollayarak dağcılığın eğitimi profesyonelce almalarına öncülük ettik. Bunların yanı sıra bölgemizi ve dağlarımızı temsilen yurt içindeki bütün dağlara defalarca yaz ve kış tırmanışları yaptık. Yine ülkemizi temsilen Temmuz ayında Asya Kıtası’nın yüksek ve zorlu doruğu olan 7 bin 134 metre yüksekliğe sahip Kırgızistan Peak Lenin Dağı’na tırmanış yapacağız. Bu faaliyetlerimizde emeği geçenlerin yanı sıra her zaman bana ciddi anlamda çok desteği olan belediye başkanımız ve kaymamamıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız Necati Gürsoy’a destek olma adına Adilcevaz hizmetlerinde ilçemizin ve belediyemizin flamalarını zirvelere taşıyarak bende bu anlamda destek olmaya çalışıyorum” dedi.
Adem Gül, Temmuz ayında katılacağı Kırgızistan Peak Lenin Dağı tırmanışında Adilcevaz Belediyesi flamalarını gururla açacağını ifade ederek, ciddi sponsor desteği bulması halinde dünyanın en yüksek doruğu olan 8 bin 844 metre yüksekliğindeki Nepal Everest Dağına tırmanmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.