ORDU (AA) - Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, çocukların ilgisini kütüphaneye çekmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların kütüphaneye olan ilgisini arttırmak gerektiğini, bunun için de anne babalara ve okullara iş düştüğünü belirtti.

Kütüphanede çocukların ilgisini çekecek fırsatlar sunduklarını söyleyen Kocaoğlu, “Buraya girdikleri taktirde onların ilgisini çekecek mutlaka bir şeyler bulacaklar. Çünkü burada sadece kitap yok. Kitapların yanı sıra görsel materyeller, satranç, dergi gibi bir takım oyun imkanlarıyla beraber çocukların ilgisi oluşacaktır. Yalnız önemli olan onların buraya gelmesini sağlamak” dedi.

Ünye Halk Kütüphanesi içinde çocuklara göre düzenlemeler yaptıklarını belirten Erol Kocaoğlu, şunları söyledi:

“Kütüphanenin duvarlarını farklı resim ve objelerle onların ilgisini çekebilecek resimlerle panolarla doldurduk. Kütüphanemizde çizgi film izlemek için salonumuz var. Çizgi filmleri, kukla oyunları izletiyoruz ve kütüphanemize geldikleri zaman onlarla birebir ilgileniyoruz. Satranç oynama imkanı sunuyoruz, internetten oyun oynama imkanları sağlıyoruz. Bu tarz hizmetlerimizle ilgilerini çekerek, kütüphane alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz.”

Kocaoğlu, kütüphanede 4 bin 600 kitap olduğunui sözlerine ekledi.