BUCASPOR Başkanı Çetin Kayışlı ve teknik direktör Levent Eriş'in Buca Arena'da oynanan Karşıyaka Şanlıurfaspor maçında locadan çıkarılma talimatını verdiği öne sürülen Buca Belediyesi Spor Koordinatörü Esat Tanık, "Talep Karşıyaka yönetiminden geldi" dedi.
Buca Belediyesi kontrolündeki stadın maç için Karşıyaka'ya tahsis edildiğini öne süren Esat Tanık, şu iddialarda bulundu:
"Karşıyaka yönetimi 1 numaralı locada sadece kendi yöneticilerinin oturacağını bize iletti. Diğer locaların ise güvenlik gerekçesiyle boş kalmasını istedi. Kayışlı'nın 1 numaralı locada oturmasına Karşıyakalılar izin vermedi. Biz de Başkan Kayışlı'yı protokol tribününe davet ettik. Kimseyi kendi kafamıza göre locadan çıkarmadık."
Levent Eriş'in de Karşıyaka yönetiminin boş kalmasını istediği localardan birinde oturduğunu ifade eden Esat Tanık, şöyle devam etti:
"Belediye çalışanlarımız nazik bir biçimde Levent hocaya durumu anlattı. Kendisinden protokol tribününde oturmasını rica ettik. Hatta Karşıyaka Başkanı Ali Erten'le maçı seyreden Erdal Acar devreye girerek hem Başkan Kayışlı'yı hem de Levent hocayı yanına beraber maç izlemeye davet etti. Boş kalan localarda karşılaşmayı seyreden Karşıyakalı taraftarlardan da orayı boşaltmalarını istedik. Kimse sorun çıkarmadı. Kayışlı ve Levent Eriş'in, (Bizi kovdular) demelerini anlayamadık."
Çetin Kayışlı'nın stada sokulmadığı iddialarını da yanıtlayan Tanık, "Kayışlı'ya engel olmak isteyenler Karşıyaka'nın görevlendirdiği özel güvenlikçiler. Bizimle alakası yok" dedi.