CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ve Rıza Mahmut Türmen İzmir’de CHP’den üst üste 4. kez belediye başkanı seçilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e tebrik ziyaretinde bulundu.

1999, 2004, 2009 ve son olarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden başarıyla çıkan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e tebrik ziyaretleri devam ediyor. Menemenlilerin dördüncü kez yetki verdiği Şahin’i son olarak CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay ve Rıza Mahmut Türmen ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Belediye başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratlarını makamında ağırladı.

“4. KEZ SEÇİLMENİN HALKI GURURUNU YAŞIYORUZ”

Menemen’de CHP’den üst üste 4. kez seçilmenin haklı gururunu ve onurunu yaşadığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “4 kez üst üste Menemen’de CHP bayrağını dalgalandırabiliyorsak, 1999’da yüzde 25’le çıktığımız bu yolda bugün yüzde 44 oy oranıyla bulunmak, her geçen gün başarımızın arttığını görmek hepimizi mutlu ediyor. Bütün herkesin bunda katkısı var. Genel Merkezimizden başlayarak, il örgütümüzün, milletvekillerimizin, ilçe başkanımızın, il ve ilçe yöneticilerimizin, belediye meclis grubu ve aday adayı arkadaşlarımızın şüphesiz büyük bir katkısı var. Örgütümüzle iç içe olmak, birlikte olmak bize bu başarıyı getirdi. Bu anlamda özellikle ilçe başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“MENEMEN MERCEK ALTINA ALINMALI”

Menemenin zor bir seçim bölgesi olduğunun altını çizen Başkan Şahin, 2004 yerel seçimlerinde İzmir’de BDP’nin meclis üyesi çıkardığı tek ilçenin Menemen olduğunu hatırlatarak; “İlçemizde başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan olmak üzere ülkemizin her yerinden vatandaşlarımız var. 1999’dan bu yana genel seçimlerde CHP hep 2. parti. Yerel seçimlerde rol değişiyor. CHP hep 1. parti oluyor. 4. kez üst üste böyle bir seçim yaşanıyor. CHP Genel Merkezimizin, ilçemizi bu durumdan ötürü mercek altına alması ve incelemesi gerekmektedir. Umarım bu önerimizi dikkate alırlar. Türkiye’de başarılı olmak isteniyorsa, bu önerimizi dikkate almak zorundadırlar. Bu öneri bizim şahsımıza yapılan bir öneri değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de başarılı olması adına yapılan bir öneridir” diye konuştu.

“BİZ MENEMEN’E ÇOK GÜVENDİK”

Tebrik ziyaretine gelen CHP İzmir Milletvekilleri adına konuşan Alaattin Yüksel ise, Menemen’de ilçe örgütü, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin uyumlu bir çalıma sürdürdüğünü söyleyerek, “Bunun karşılığını da seçim sonuçlarında hep beraber aldık. Biz Menemen’e çok güvendik. Bu tarafı düşünmek zorunda kalmadık. Başaracağınızdan emindik, hiç kuşkumuz yoktu. Burada 4 dönemdir elbette belediye başkanlığı yapılırken yıpranmalar olur, ama bir taraftan da katılımcı bir anlayışla ilçe halkının nabzını tutuyorsanız o 4 de olur, 5 de olur, devam eder. Menemen’de o anlayışı görüyoruz. Menemen Belediyesi olarak, Menemen Belediye Başkanı olarak hakikaten Menemen halkıyla birlikte yola çıkma gibi bir anlayışla görevinizi sürdürdüğünüz için sonuçlarını da alıyoruz. Biz de milletvekilleri olarak önümüzdeki dönemde bize düşen bir şey olursa, her zaman hem ilçe örgütümüz hem de belediyemizle birlikte dayanışma içinde daha güçlü bir CHP’ni yaratırız diye düşünüyoruz. Teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.