Söke’de İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen eğitim programı kapsamında, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personellerince, lise öğrencilerine bilişim suçlarıyla mücadele konulu seminer verildi.
Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Emniyet Müdürü Aydın Düzalan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın’ın yanı sıra, seminere okulun öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İzzettin Fahir Kahraman tarafından verilen seminerde bilişim sistemlerine genel bakış, güvenli internet kullanımı, sosyal paylaşım siteleri, bilişim sistemleri aracılığı ile işlenen suçlar ve bu suçlara karşı alınabilecek önlemler konuları anlatıldı.
Siber suçlara ilişkin güncel bilgilerin aktarıldığı seminerde siber suçlara zemin hazırlayan durumlar ve siber güvenlik sorunlarını engelleyici önlemler ele alındı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru İzzettin Fahir Kahraman, öğrencilere internet ve telefon kullanımında bekleyen tehlikeleri sunum şeklinde anlatarak, kişisel bilgiler ve fotoğraflarının kötü niyetli kişilerin eline geçebileceğini, bu konuda dikkatli olmaları gerektiğinin önemini anlattı. Kahraman; “Özellikle Facebook’ta güvenlik duvarınızı herkese açmayın. Facebook’ta yayınladığınız bir fotoğraf ilk etapta çok kişi tarafından beğenilmesi sizi mutlu edebilir ama bunun olası taşıdığı riskte çok fazla. Güvenlik duvarınızı samimi olduğunuz arkadaşlarınıza açınız” dedi.
Bilişim sistemine yönelik suçlar ve yasal cezalar hakkında da bilgi veren Aydın Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şu Müdürlüğü polis memurlarından İzzettin Fahir Kahraman, başkalarının hesabının hack’lenmesi ve amaç dışı izinsiz paylaşımların 6 ay ile 3 yıla kadar hapis cezaları ile karşı karşıya kalınabileceğini dile getirerek öğrencileri bu konuda bilgilendirdi.