Muğla Eğitiminde Bilge Hareketi kapsamında 2013-2014 öğretim yılı boyunca yapılan çalışmalardan seçilen “Eğitimde İyi Örnekler” olarak adlandırılan 11 farklı alanda 33 proje ödüllendirildi. Törene Vali Güvençer'in yani sıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Projelerde emeği geçen herkesi kutlayan Vali Güvençer, “Türkiye’de iyi bir şey olacaksa asıl iyi olanlar bu arkadaşlarımız, okullarımız, sevgili öğrencilerimiz sayesinde oluyor. Görebilmek için basiretli göze, hassas kulaklara ihtiyaç var. Ne olursa burada oluyor genç öğretmenlerimizin ellerine teslim ettiğimiz çocuklarımız sayesinde oluyor. Ben hepsini yürekten kutluyorum. Önlerinin, yollarının, bahtlarının açık olmasını diliyorum” dedi.
Eğitimciliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Çınar ise, “Eğitimcilik sürekli yenileşmeyi ve üretmeyi gerektirir. Yaratıcılığı zorunlu kılar. Yenilikler ortaya koyup değişimi sağlamaktır. Değişim beklentisi olan herkes eğitimi dikkate almalıdır. Değişim araştırmakla başlar. Değişim hepimiz için önemlidir. Ancak onunla övünürken, yarınımızı daha iyi yerlere taşımak ivin yenilikler düşünülmeli planlanmalı samimi adımlar atılmalıdır. Teknoloji ve yeniliğe aç, değişim ve gelişime açık olduğunu bugün bizlere burada gösteren gençlerimizle gurur duyuyorum. Birbirinden özgün bu çalışmalarda emeği geçen tüm meslektaşlarımı kutluyorum” dedi.
Daha sonra Öğretmen Uygulama Örneği kategorisinde ‘Okuyup da Uzaya Mı Gideceksin?’ adlı proje ile il birincisi olan Dumlupınar İlkokulu öğretmeni Senem Yapmış, Anasınıfı Uygulama Örneği kategorisinde ‘Babamla Uçurtmamı Yaparım Çocukluğumu Peşime Takarım’ adlı proje ile il birincisi olan Kız Teknik Meslek Lisesi adına Müdür Yardımcısı Gülsün Yokuş ve Değerler Eğitimi ile İlgili Uygulama Örneği kategorisinde ‘Nesiller Kucaklaşıyor’ adlı projesi ile il birincisi olan Menteşe Çiftlik İlkokulu-Ortaokulu adına okul müdürü Nuri Can sunum yaptı.
Sunumların ardından Örnek Eğitim Uygulamaları sergisi Vali Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Zeki Arslan tarafından açıldı. Vali Güvençer, 33 projenin sergilendiği stantları dolaştı. Proje sahibi öğretmenlerden ve öğrencilerden detaylı bilgi alan Vali Güvençer, projelerle tek tek ilgilenip proje sahiplerine başarılar diledi.