BASKETBOLDA şampiyon olan kadrosundaki Dixon, Diebler, Strawberry, Barış gibi önemli oyuncuları rakiplerine kaptıran Pınar Karşıyaka, Galatasaray'dan kısa forvet Justin Carter ve Türk Telekom'dan aynı mevkide görev yapan Josh Carter'la anlaşıp takım iskeletini büyük ölçüde şekillendirdi.
Ülkemizde 2011'den itibaren 2 yıl 2'nci Lig'de Vestel, Tire ve Uşak Sportif formalarını giyen 28 yaşında ve 1.93 boyundaki Justin Carter, Uşak'la Türkiye Basketbol Ligi'nde vitrine çıktı. Geçen sezon 250 bin dolar bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer olan ABD'li oyuncu ligde 11.7 sayı, 5.2 ribaund, 2.3 asist, Euroleague'de ise 8.3 sayı, 4.3 ribaund, 2.6 asist ortalamaları tutturdu.
Avrupa'da Ewe Baskets, Maccabi Ashdod, Saint Petersburg ve Montepaschi Siena formaları altında Euroleague tecrübesi yaşayan 27 yaşında, 2 metre boyundaki Josh Carter, geçen sezon ligde 14.7 sayı, 3.6 ribaund, 2.1 asistle oynadı. Daha önce Laboral'dan pivot Colton Iverson, Milano'dan guard Joe Ragland, Fenerbahçe'den guard Can Altıntığ, TED Kolejliler'den guard Muhammed Baygül, Galatasaray'dan pivot Kerem Gönlüm'le anlaşan Pınar Karşıyaka, Iverson, Ragland, Can ve Josh Carter'ın temiz kağıtlarının gelmesini bekliyor. Yerli oyuncu arayan Pınar Karşıyaka, takımda kalıp kalmayacakları belirsiz olan Gabriel ve Palacios'un durumuna göre yabancı transferini sürdürecek.

FOTOĞRAF