Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

ANKARA'DAKİ TERÖR KATLİAMI


* Bu saldırı Türkiye'ye dönük yapılmıştır. Demokrasiye ve halklarımızın tümübe yapılmıştır. Orada bulunan vatandaşlarımız hangi siyasi görüşü benimserse benimsesin bizim aziz vatandaşlarımızdır.

* Seçim sonuçlarnı etkileme ve seçime gölge düşürmek amaçlıdır. Küöçük siyasi hesaplar bugünlerde yapılmamalı, Yapanlar kaybederler. Halbuki hepimizin bu saldırının arka plandaki güçlerin ortaya çıkması ve bir daha aynısının yaşanmamasını temin etmemiz lazım.

* İlk gündemimiz yaralılarımızın tedavisi, cenazelerimizin teslimi. Acil bir durumda yapılması gereken her şey yapıldı. Soruşturma devam ediyoır , müfettişler görevlendirildi. Bugün de Bakanlar Kurulu'nda değerlendireceğiz.

* Bu saldırı, Türkiye'yi Suriye yapmaz.

* Türkiye olarak çok önce canlı bombalarla tanıştık.

* Soruşturma sürdüğü için detaya giremiyorum. Bazı istihbarat bilgileri var. DAEŞ'le alakalı. Şu an Türkiye'nin kitlelerin bri araya geldiği bir sürü faaliyet var.

* Zaaf ve ihmal varsa gerekli adımlar atılır.

* Alanda bomba araması yapılmış ama insani arama miting alanında yapılıyor.

* Yalnızca emniyetle olacabilicek bir şey değil. Emniyet güvenli bir yer önerse bu seferde mitingimiz engelleniyor denir. Miting organizatörleri emniyetle ortak karar vermeli.

* Bir gün önce bize en ağır eleştiriyi yapmış olsa da onlar bizim canımı.

* DAEŞ operasyonunda 768 kişi gözaltına alındı. Olaydan önce İstanbul'da canlı bomba yakalandı DEAŞ'I birinci önceliğimiz. Bir isime çok yaklaşıldı. Canlı bomba olduğu kesin, DNA testleri yapılıyor.

* Bazı örgütler ayrı görülebilir, ama siz birini bir örgüte mensup sanırsınız başka bir örgüt için bunu yapar.

* Bir hafta içinde 2 canlı bomba engellendi. İstihbaratımız zayıf değil

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ


* Benden izin almadan açıklama yaptı, paytlaşmaması lazımdı. Birlikte deklarasyon açıklama teklifime hayır dedi. Eksişk aktarılan husular var.

* Bu hükümet ülkeyi seçime götürecek seçim hükümetidir. Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz.

* İçişleri Bakanı terör konusunda tecrübeli. Soruşturma sonuçlarını bakanlara sorarız.