Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye’de camilerin yüzde 99’unu milletin inşa ettiğini, fakat sadece cami inşa etmenin yeterli olmadığını kaydederek, “Camiler ile birlikte müminlerin kalplerini inşa etmeye ihtiyacımız var. Bu topraklarda ebediyen birlikte barışı tesis etmeye ihtiyacımız var” dedi.
Başkan Görmez, bugün kentte gerçekleştirilen Hacı Mehmet Sayın Camii temel atma törenine katıldı. Soğuk havaya rağmen gerçekleştirilen törene Başkan Görmez’in yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Müftüsü Burhan İşliyen, daire müdürleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Gerçekleştirilen temel atma töreninin açılışında konuşan ve camilerin, mabetlerin önemine vurgu yapan Başkan Görmez, Türkiye’de inşa edilen camilerin yüzde 99’unu milletin yaptığını ifade etti. Camiler üzerinden birlikte ve beraberlik mesajları veren Başkan Görmez, “Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne her tarafına mescitleri, camileri vatanımızın ve bağımsızlığımızın simgesi olan mabetleri inşa eden hayırseverlerimize en kalbi teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Camilerimizin yüzde 99 unu Kur’an kursları ile birlikte milletimiz inşa etti. Sadece Türkiye’de değil şuanda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizin yardımlarınız ve hayırseverlerimizi katkıları ile dünyanın her yerinde cami inşa ediyoruz. Moskova’da cami inşaatımız bitmek üzere, Washingdon’da cami inşaatımız bitti. Lefkoşe’de cami inşaatımız devam ediyor. Tiran, Üsküp’de, Pristina’da, Mali’de, Kongo’da, Gana’da cami inşaatlarımız devam ediyor. Her bir ide Sultan Ahmet Camii büyüklüğünde Allah’a hamd olsun. Ben en kalbi şükranlarımız ifade etmek istiyorum. Biraz sonra bir temel atacağız ve camii inşaatı başlayacak. Ama cami imarı başlamamış olacak. Biz gönül dünyalarımızı o caminin içerisinde biz gönül dünyalarımızı Rahman’ın secdesinde buluşturmaya başladığımız zaman başlayacak. Bu topraklarda sadece camilere ihtiyacımız yok. Camiler ile birlikte müminlerin kalplerini inşa etmeye ihtiyacımız var. Bu topraklarda ebediyen birlikte barışı tesis etmeye ihtiyacımız var. Bütün dünyanın bu topraklarda birlikte inşa edeceğimiz barışa, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe ihtiyacı var” diye konuştu.
“YÜZLERİNİZ ÇOK SICAK, AMA BİR TARAFTAN DA TİTRİYORSUNUZ”
Törende soğuk havaya da değinen Başkan Görmez, kendisini dinleyen protokol üyelerine de takılarak, “Bu soğuk günde sizi üşütmeyeyim, kalbiniz çok sıcak, yüzleriniz çok sıcak, ama bir taraftan da titriyorsunuz” diyerek gülümsedi ve konuşmasını sona erdi.
Konuşmaların ardından Başkan Görmez, protokol üyeleri ile birlikte caminin temelini birlikte attı. Duaların okunduğu ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı tören Başkan Görmez’in protokol üyeleri ve gençlerle butona basarak inşaata ilk harcı dökmesi ile sona erdi.
BAŞKAN GÖRMEZ, KILIÇDAROĞLU SORUSUNU CEVAPSIZ BIRAKTI
Törenin ardından kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlamak için duran Başkan Görmez bir gazetecinin, “Efendim Kılıçdaroğlu’nun sizle ilgili bir takım söylemleri oldu, bu açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna gülümseyerek, “Ben her hangi bir siyaset adamına cevap veremem, kusura bakmayın benim prensibim değil o” diyerek gülümsedi ve soruyu bir nevi cevapsız bıraktı.