ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Çaykur Rizespor'u 1-0 yendikleri maçın ardından konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı Güneş, "İlk 15-20 dakika rakibin oyun tarzına zayıf kaldık. Ondan sonra oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Hak ettiğimiz bir galibiyetti" dedi.

Teknik adam, rakiplerinin iyi kapanan ve ani atak anlayışıyla mücadele eden bir takım olduğunu dile getirerek, "İlk yarıda az da olsa pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda ise tamamen üstün olan bizdik. Rakibimizin pozisyonları daha az. Bu sezon ilk defa bu sahada oynadık. Bu bakımdan önemli. Üç puan almak isteyen iki takımdan teknik ve fizik olarak üstün taraf bizdik. Bu da sonuca yansıdı" diye konuştu.

Şenol Güneş, ligdeki şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soru üzerine, sadece 8 haftanın geride kaldığını ve yapacakları daha çok maçlarının bulunduğunu vurgulayarak, "Yarışa aşağından gelecek takımların da dahil olabileceğini düşünüyorum. Trabzonspor da gelebilir. Bursaspor kaybetti, ama güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş daha önde. Bu yarışta avantajlı olmak istiyoruz ama oynadığımız oyuna baktığınızda daha iyi olmak zorundayız. Büyük takımız, rakibe daha az pozisyon vermemiz gerekiyor. Tempo ve oyun akışımız daha iyi olmalı. Saha içi ve saha dışında bizim de eksiklerimiz var ama sonuçta baktığımızda belki rakiplere göre daha iyi görünebiliriz ama dikkatli olmak zorundayız. Bu bize yetmez" şeklinde konuştu.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilk maçlarına çıktıklarının hatırlatılması ve stattan memnun kalıp kalmadığının sorulması üzerine Güneş, "Buradaki ilk maçımızda zorlandık. Kazandığımız için mutluyum, devam edebiliriz. Futbolcularım devamını getirirlerse bir sorun yok. Bir şikayetim olamaz" dedi.

Hakem Alper Ulusoy ile ilgili de konuşan Güneş, "Maçın hakemiyle ilgili eleştiri yapmak istemiyorum ama pozisyonlara bakıldığında ne kadar faul yapıldığını siz de göreceksiniz. Çok daha fazla faul olduğunu düşünüyorum. Özellikle oyun içinde akıcılığı öldürüyor. Kötü hakem mi, hayır. Alışacağız. İlk yarıda rakibin sert oyunundan zaman zaman sıkıntımız oldu. Türk futbolunda bu hakemlerden beklenti daha fazla. Hakemi iki takımın altında görmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCU QUARESMA: "TAKIMA KATKI YAPMAK GÜZEL BİR DUYGU"

Galibiyeti getiren golü kaydeden Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma da, "Böyle önemli bir gol atmak oynama isteğimi oldukça yükseltti. Takıma katkı yapmak güzel bir duygu. Birlikte oynadık, mücadele ettik ve galibiyet aldık. Sadece hep birlikte oynayıp, çaba gösterirsek hedefe ulaşabileceğimizi gördük. Hedef de maçları kazanmak ve şampiyonluğa ulaşabilmek" dedi.

Quaresma, yedek kalmaktan dolayı mutsuz olduğunu dile getirerek, "Yedek kalmak iyi bir duygu değil. Dürüst olmak gerekirse ben de mutlu değildim. Oyundan çıkmak da iyi bir duygu değildir. Sadece oyuna odaklandım ve neyse ki önemli bir gol attım. Maça iyi bir şekilde etki ettim" diye konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu stadın atmosferiyle ilgili ise, "Bu stat çok daha iyi. Atmosfer, bizim açımızdan çok daha güzel. Çünkü tribünler sahaya yakın ve taraftarların verdiği o desteği güçlü bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Futbol da taraftarların etkisi olmadan oynanmıyor. Beşiktaş taraftarı çok güçlü karakter koyuyor. Beşiktaş'ta oynuyorsanız bunu bilmeniz gerekiyor. Taraftarın bu desteğini hissetmeniz gerekiyor. Bunu hissetme anlamında burası çok iyi bir stat" ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile karşılaşacaklarının hatırlatılarak, Rus ekibinde forma giyen eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Quaresma, "Henüz konuşmadım. Manuel benim çok sevdiğim ve değer verdiğim bir arkadaşım ve gerçekten çok büyük bir futbolcu. Güzel bir arkadaşlığımız var. Mutlaka maçtan önce ve sonra konuşacağız ama maç başladıktan sonra hem ben hem Manuel profesyonel bir biçimde takımlarımız için mücadele edeceğiz. Tabii ki arkadaşlığımız devam edecek. Güzel bir duygu. Moskova'da iyi bir atmosfer olacak" dedi.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, Beşiktaş'la son derece iyi bir maç yaptıklarını ifade ederek, "90 dakika boyunca bizim adımıza özetlenecek tek şey, yediğimiz golde 7 oyuncumuzun düdük sesini duymadan hakeme bakıp itiraz etmeleri" diye konuştu.

Beşiktaş'ın Ricardo Quaresma ile bulduğu golde 7 futbolcusunun da oyunu bıraktığını kaydeden Karaman, "O anda oyun oynanıyor. Koray bir anda topu önünde görüp topu uzaklaştırmak isterken, Quaresma'ya güzel bir asist pası oluyor. Çok basit bir gol yedik. Üzüntü burada" dedi.

"Gelişmek istiyorsan, böyle basit goller yemeyeceksin" diyen Karaman, "Oyuncular sadece verilen taktikleri değil, oyun içinde akışa, rakibine ve hakemin düdüğüne göre uyum sağlamak zorundalar. Hakem bugün ikili mücadelelerde düdük çalmadı, oynattı. Sertlikleri bıraktı. Hoşuma gitti. Oyuncular alışık değil ama yere yatıyor veya kalkmıyor" ifadelerini kullandı.

Teknik adam son olarak, "Bu maçtan dersler çıkarıp, önümüzdeki maçlarda daha dikkatli olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.