SAMSUN (AA) - Artan terör saldırıları nedeniyle İlkadım Belediyesince cuma namazı öncesi "Şehitler İçin Duada Buluşuyoruz" programı düzenlenecek.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, 28 Ağustos tarihinde Büyük Cami'de cuma namazı öncesi son günlerde artan terör saldırılarında mukaddes vatan toprakları uğruna şehit düşen asker ve polisleri için Kur'an-ı Kerim ve dualar okunacağı belirtildi.

Artan terör olayları ve şehit haberleriyle yüreklerinin parçalandığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, vatanın savunulmasında, canını, malını, hayatını gözlerini kırpmadan feda eden aziz şehitlerin hatırasına bir program düzenlemek istediklerini kaydetti.

Tok, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Allah ülkemizi, milletimizi, her türlü terör saldırısından, her türlü düşmanın şerrinden muhafaza eylesin. Yüreğimiz her geçen gün yenilenen şehit haberleri ile yüreklerimiz parçalanmakta ve yanmaktadır. 30 Ağustos Zafer Haftası içerisinde olduğumuz bugünlerde bu topraklar için hayatını feda etmiş, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere, her cephede bu ülke için gözünü kırpmadan savaşmış tüm şehitlerimizin ruhuna hediye olması için böyle bir program tertipledik. Bu terör belasının ülkemizden uzaklaşmasını, yeniden huzura kavuşmayı istiyoruz. Kutsal vatan topraklarımız uğruna şehit polis ve askerlerimizin ailelerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."