SAMSUN (AA) - Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, geçen eğitim öğretim döneminde 74 olan ikili eğitim veren okul sayısının yeni eğitim öğretim döneminde 46'ya düştüğünü bildirdi.

Esen, yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim döneminde 244 bin 548 öğrencinin ders başı yapacağını belirtti.

Tam gün eğitime geçiş için bazı okulların taşındığını, yeni okullar ve planlama değişiklikleri yapıldığını aktaran Esen, "Bu sayede birçok okul ikili eğitimden kurtularak tekli eğitime geçti. Geçen eğitim öğretim döneminde 74 olan ikili eğitim veren okul sayısı, yeni eğitim öğretim döneminde 46'ya düştü. 2019 yılında tüm okulların tekli eğitime geçmesi hedefleniyor." ifadesini kullandı.

Esen, Samsun Maarif Hareketi projesini yeni eğitim öğretim döneminde de uygulamaya devam edeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın stratejik temalarına yönelik hazırladığımız Samsun Maarif Hareketi projesi ile eğitime erişim, eğitimde kalite ve kurumsal kapasitenin artırılmasını hedefliyoruz. Geçen eğitim öğretim yılında yapılan çalışmaları bir havuzda topladık. Okullarımız bu havuzdan istedikleri çalışma ve projeleri indirip uygulayacak. Bu eğitim öğretim yılında da birçok projeye devam edeceğiz. Güçlü, gelişmiş ve dünyada söz sahibi Türkiye hedefine eğitim sayesinde ulaşılacağının farkındayız. Öğrencilerimizin, köklü bir medeniyetin torunları olarak yarınları inşa etmede gerekli potansiyele sahip olduklarını biliyoruz. Bu potansiyeli değerlendirmek ve hayallerinizi gerçekleştirebilmek için yeni eğitim öğretim yılının iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Samsun için önceki yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da hep beraber güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum."