Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, obeziteyle mücadele etmek ve obezite hakkında farkındalık oluşturabilmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Atatürk Kent Park’ında yapılan yürüyüşte Gençlik Marşı’nı da söyleyen katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelyurt’ta Manisalıların hizmetine kazandırılan Atatürk Kent Parkı’nda obeziteyle mücadele etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen yürüyüşe Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Galip Köroğlu, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Kent Parkı yürüyüş parkurunda yapılan obeziteyle mücadele yürüyüşünde katılımcılar Atatürk Kent Park’ında oluşturulan lale bahçeleri arasında yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. Yürüyüşleri esnasında Gençlik Marşı’nı da söyleyen katılımcılar renkli görüntüler oluşturdular.
“FARKINDALIK YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı kapsamında fiziksel aktivite etkinliği için bir araya geldiklerini söyleyen Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Galip Köroğlu, “Memnuniyet verici bir işbirliği oldu bu. Anlamlı bir katılım oldu. Bu etkinliğin sağlıklı yaşam için büyük önemi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu ise, “Bu güzel mekanda Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün katkılarıyla daha önce de yapmış olduğumuz etkinliklerin devamını gerçekleştiriyoruz. Hem bu güzel parkı görüyoruz hem de her konuda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınların her türlü durumun farkında olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Sağlıklı kadın ailesinden başlayarak topluma yayılan bir farkındalığın da ana cevherini oluşturuyor. Bu bizim için çok önemli. Gerek eğitimlerle ilgili gerekse başka konulara eğildiğimiz gibi bu konunun da bilincindeyiz. Halkımızla da bunları paylaşmak için bugün buradayız” şeklinde konuştu.