Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2008 yılı Haziran ayında başlayan ve 7 yıldır bitirilemeyen Altınordu ilçesi doğalgaz dağıtım çalışmalarının bu yıl sonuna kadar bitirilmesini istedi.
AKSA Doğalgaz yetkilileri ile bir toplantı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehrin alt yapı çalışmalarının bir an önce tamamlamak istediklerini, bu sebeple doğalgaz dağıtım çalışmalarının da hızlandırılmasını istedi. Başkan Yılmaz, doğalgaz dağıtım çalışmalarının Altınordu’da 2015 sonu, Ünye ve Fatsa’da ise en geç 2017’de bitirilmesini istedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, AKSA Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, AKSA Genel Müdürü Alper Konyalı, AKSA Fındıkgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler ve yetkililer katıldı.
ALTINORDU’DA 60 BİNİ AŞKIN ABONE VAR
AKSA Fındıkgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler, 2008 yılından bu yana gerçekleşen çalışmalarda, Altınordu’da 60 bin 331, Fatsa’da 12 bin 500, Ünye’de ise 915 daireye ulaştıklarını söyledi.
AKSA Fındıkgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler’in sunumunun ardından bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Başkan Yılmaz, "Biz genel olarak AKSA’nın çalışmalarından memnunuz. Şu anda Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde altyapıyla ilgili çalışmalara başlamak için doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Aynı yolu iki defa yapıp, kamu kaynaklarını israf etmemeliyiz. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu üç ilçenin altyapı ve yol sorununu çözmek için harekete geçeceğiz" diye konuştu.
ALT YAPI BİTİNCE ASFALT BAŞLAYACAK
AKSA Doğalgaz yetkililerinden çalışmaları hızlandırmalarını da isteyen Başkan Yılmaz, "2015 yılı sonunda Altınordu ilçemizde doğalgaz ulaşmayan daire kalmamasını istiyoruz. Fatsa ve Ünye için ise bu tarihimiz 2017’dir. Doğalgaz çalışmalarıyla birlikte, Telekom, YEDAŞ, su kanalizasyon altyapısı da öngördüğümüz tarihlerde bitecek. Bizler de bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, şehir merkezlerinde asfalt çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.
OBB KAR ORTAĞI OLDU
Bu arada AKSA Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, Başkan Enver Yılmaz’ın talebini olumlu şekilde değerlendireceklerini belirterek, AKSA’nın Ordu Büyükşehir Belediyesi ile yüzde 7 kar ortaklığı davet yazısını Başkan Yılmaz’a takdim etti.