Sosyal Kültürel faaliyetleri ve eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Girişim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği (GKY-DER), Bahçelere İlkokuluna projeksiyon cihazı kurdu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Av. Kadir Köstekçi; "Hâlihazırda kültür merkezimizde bağlama, gitar ve bateri kurslarımız devam etmektedir. Bundan önce Kömürlü Köyü İlkokuluna bir kütüphane kurulmasına destek olduk. Zorlansak da aksatmadan 10 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bitlis’in Adilçevaz ilçesine bağlı Bahçedere Köyü İlkokulunda görev yapan fedakâr ve çalışkan hocamız Sevgi Çalış bizimle irtibata geçip öğrencilerine daha faydalı olabilmek için projeksiyon cihazına ihtiyacı olduğunu söyledi. Biz de kıt kaynaklarımızı zorlayarak hocamızı yalnız bırakmamak istedik. Cihazın hayırlı ve faydalı olmasını dileriz" dedi.
Bahçedere ilkokulunda görev yapan Sevgi öğretmen ise, "Buraya gelirken en önemli gayem ülkemin her köşesinden ayırt etmediğim bölge insanına elimden geldiğince hizmet edip kutsal gördüğüm mesleğimin gereğini yerine getirmekti. Gördüm ki ben çabaladıkça mutlaka birileri bana destek oldu. Köy çocukları da her şeyin en güzeline layık. Her biri çok masum ve zeki. Onlar da modern eğitim sisteminin ve teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmayı sonuna kadar hak ediyorlar. Bu nedenle çocuklarımıza daha faydalı eğitim verebilmek için bir projeksiyon cihazına ihtiyaç duyduk. Bu desteği bizden esirgemeyen Av. Kadir Köstekçi’ye çok teşekkür ederim. Şimdi de okulumuza bir kütüphane kurmak istiyoruz. Bu konuda duyarlı herkesten destek bekliyoruz" dedi.