SAMSUN (AA) - Samsun'un Atakum ilçesinde "Subasar Ormanları" olarak bilinen Çakırlar Korusu, sararan yapraklarla sonbaharda farklı bir güzelliğe büründü.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği 22 hektarlık alanı kaplayan Çakırlar Korusu, her mevsimde farklı renk tonlarına bürünüyor. Sonbaharda korudaki yeşil tonlar, yerini sarı ağırlıklı renklere bırakıyor.

Dişbudak, kara gürgen, doğu gürgeni, meşe, Akdeniz defnesi, geyik dikeni, papaz külahı, barut ağacı gibi türlerin bulunduğu koruda sarının farklı tonlarının görülebildiği sonbahar ayları, fotoğraf meraklıların da ilgisini çekiyor. 

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AA muhabirine, doğa harikası Çakırlar Korusu'nun korunması ve bakımı için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Ormanın hem yerli hem de yabancı turistlerin cazibe merkezi haline geldiğini dile getiren Taşçı, "Subasar Ormanları, önemli bir turizm alanı haline geldi. Orman içinde yapılan çalışmalarda tek bir dal dahi kırılmadan çalışıyoruz. Amacımız doğal güzelliklerin gelecek nesillere aktarılması" dedi.